Obavijesti

News

Komentari 23

Veliki transparent u Vrgorcu: '400 milijuna di su pare Uskok'

Veliki transparent u Vrgorcu: '400 milijuna di su pare Uskok'
1

Tijekom noći na vrh kule visoke oko 15 metara netko je postavio transparent koji je iznenadio ranoranioce u vrgoračkom kraju porukom "400 milijuna di su pare Uskok"

VIDEO

U petak ujutro kula Avala u Vrgorcu ponovno je bila mjestom aktivističke diverzije nepoznatih počinitelja. Tijekom noći na vrh kule visoke petnaestak metara netko je postavio veliki transparent koji je iznenadio ranoranioce u vrgoračkom kraju porukom "400 milijOna di su pare Uskok". Transparent su žurno uklonili vrgorački komunalci, ali ga je prije samog uklanjanja uspio fotografirati Branko Radonić koji nam je poslao fotografiju.

- Nemoguće je transparent bilo ne vidjeti - rekao nam je Branko, koji ističe kako je poruka jasno upućena gradskoj upravi. Naime, u gradskim kuloarima se ističe svotu od 400 milijuna kuna uz pretpostavku da je otprilike baš toliko "prošlo" kroz gradski proračun u zadnjih dvanaest godina vlasti HDZ i tri mandata gradonačelnika Borisa Matkovića.

- Grad stagnira, sve propada, nezaposlenost raste, gospodarstvo se raspalo, samo neimaština, a toliko novca utrošeno, u što" - pitaju se Vrgorčani.

Ovih dana je vrgorački HDZ ponovno istaknuo kandidaturu Borisa Matkovića za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima pa je i ovaj transparent očito bio usmjeren na lokalni HDZ baš kao i prije dvije godine kada je na istom mjestu na kuli Avala osvanuo transparent "HDZ bando lopovska".

- Ne sjećam se da se ikada na gradskom vijeću spominjala svota od 400 milijuna kuna. Prvi put to čujem kao i za transparent. Nisam bio na sjednici gradskog odbora HDZ  kada je Boris Matković predložen za gradonačelnika, ali sam čuo da je - rekao nam je Mario Ančić, predsjednik kluba viječnika HDZ u gradskom vijeću grada Vrgorca, koji nije želio komentirati poruku sa transparenta uz odgovor kako o svemu čuje "prvi put".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...