Obavijesti

News

Komentari 83

Veliki troškovi: Idući tjedan će isprazniti zagrebačku Arenu?!

Veliki troškovi: Idući tjedan će isprazniti zagrebačku Arenu?!
3

Dobro je što na kraju ondje nitko uopće nije morao boraviti, ali sad je moramo prazniti po redu jer ima u njoj i zadužene opreme te ostale logistike koju se treba pažljivo opet preseliti, kažu u Stožeru

VIDEO

Iako su u zagrebačku Arenu trebala biti smješteni oboljeli od korona virusa, srećom taj prostor za to nije bio potreban. Večernji list piše da bi se ona idući tjedan trebala demobilizirati.

Nacionalni stožer civilne zaštite će se u četvrtak sastati i dogovoriti tempo pražnjenja Arene. Detalji postupka znat će se tek nakon što se svi uključeni u postupak demobilizacije usuglase, a najvjerojatnije će se krenuti od prizemlja, i to do sredine idućeg tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO: Postavljanje kreveta u Areni

Pokretanje videa...

Postavljanje kreveta u Areni Zagreb 01:15

- Ići ćemo sukcesivno. Na svakom katu ima 270 kreveta, s tim da su u ložama kapaciteti za zdravstvene radnike jer se računalo da će neki možda morati u Areni i prespavati. Dobro je što na kraju ondje nitko uopće nije morao boraviti, ali sad je moramo prazniti po redu jer ima u njoj i zadužene opreme te ostale logistike koju se treba pažljivo opet preseliti - kažu u Nacionalnom stožeru.

Navodno su jedan od razloga pražnjenja Arene troškovi hladnog pogona odnosno novac koji se mora dati Holdingu samo za krevete koji se nalaze u dvorani na zagrebačkom Laništu. 

Pokretanje videa...

00:22

O konkretnom iznosu opak, ne žele.

- Plaćaju se operativni troškovi i režije – kažu u Areni Zagreb, a iz Holdinga pak dolazi drugačiji odgovor. Kažu da operativnih troškova za državu u Areni nema.

Arena Zagreb postaje bolnica za lakše oboljele od korone
Arena Zagreb postaje bolnica za lakše oboljele od korone

- Na temelju Odluke Ravnateljstva civilne zaštite o mobilizaciji objekta Arena Zagreb od 15. ožujka 2020. godine te na temelju dane upute o načinu ostvarivanja materijalnih prava za mobilizirane operativne snage sustava civilne zaštite o aktivnostima provođenja mjera zaštite zdravlja od koronavirusa, Zagrebački holding je fakturirao samo stvarno nastale režijske troškove mobilizacije objekta, kao i stvarno nastale troškove mobilizacije tehničkog osoblja (zaštitare, domare, tehničare i sl.) - objašnjavaju iz Holdinga kako su naplatili samo “stvarne” izdatke pa dodaju da “operativne troškove, kao i sve ostale troškove” za spomenuto razdoblje snosi Zagrebački holding d.o.o. “te isti nisu sastavni dio konačnog obračuna troškova mobiliziranog objekta”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.