Obavijesti

News

Komentari 47

Vesna Pusić: 'Nalazimo se u vrlo opasnoj situaciji. Vrijeme je da Milanović napravi taj potez'

Vesna Pusić: 'Nalazimo se u vrlo opasnoj situaciji. Vrijeme je da Milanović napravi taj potez'

Vesna Pusić smatra kako smo u opasnosti gdje stranka s malim rezultatom može povući Hrvatsku prema ekstremnoj desnici i tome se treba suprotstaviti.

VIDEO

Davor Trupković, bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i medija, uhićen je u četvrtak na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu. Uz njega, uhićeni su i Almin Đapo, bivši dekan Geodetskog fakulteta i Boško Pribičević, bivši profesor fakulteta.

Kako navode europski tužitelji, dekan i profesor s Geodezije su bliskom suradniku Nine Obuljen Koržinek dali mito od 39,000 eura i pametni sat Apple Watch.

Uhićenja je prokomentirala za N1 Vesna Pusić.

- Ako se ustanovi da su krivi naravno da postoji zapovjedna odgovornost. Pokazuje se da je institut glavnog europskog tužitelja institut koji pomaže svim državama da se uhvate u koštac s korupcijom na visokoj razini. Za sve države je dragocjeno da taj institut postoji - istaknula je Pusić.

Suverenisti bez Vučemilović; Pavliček: Nije nas ni nazvala; Penava: Razgovara se sa svima
Suverenisti bez Vučemilović; Pavliček: Nije nas ni nazvala; Penava: Razgovara se sa svima

Prokomentirala je i šanse Andreja Plenkovića za opciju na europskoj razini.

- Šanse ima, on je dugogodišnji premijer jedne države članice, član je Europske pučke stranke. Ako se kandira Ursula von der Leyen Plenković se neće kandidirati, a ako odustane mislim da je to onda moguće, ali ima zabrinjavajuće posljedice za našu domaću situaciju. Naša domaća situacija je puno opasnija nego što se čini. Na dnevnom redu je puno važnija tema, a to je da jedna mala stranka koja je dobila preko devet posto glasova se sada stavlja u poziciju da hrvatskim građanima kroji pravu i diktira politiku - objasnila je.

Smatra kako smo u opasnosti gdje stranka s malim rezultatom može povući Hrvatsku prema ekstremnoj desnici i tome se treba suprotstaviti.      

- Ovo bi bio trenutak za potez predsjednika Republike da kaže da je Hrvatskoj potrebna Vlada nacionalnog spasa u kojoj će se dogovoriti četiri ili pet stvari koje će se napraviti i nakon toga treba ponovno ići na izbore. To bi bila Vlada SDP-a i HDZ-a i koja ne bi mogla biti dugoročna, ali bi mogla spasiti Hrvatsku od ekstremne situacije i ruskim utjecaja otvorene desnice - rekla je Pusić.        

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.