Obavijesti

News

Komentari 146

Vesna Pusić: Ne treba vikati 'hop' prije nego smo skočili

Vesna Pusić: Ne treba vikati 'hop' prije nego smo skočili
1

Vesna Pusić je rekla da će se kandidirati za mjesto glavne tajnice Ujedinjenih naroda ako Vijeće sigurnosti odluči da će kandidat biti iz Jugoistočne Europe

VIDEO

Za sad još Vijeće sigurnosti nije donijelo odluku iz koje regije će očekivati kandidature, ali na redu je jugoistočna Europa. Ako Vijeće sigurnosti odluči da će kandidat biti iz te regije kojoj pripada i Hrvatska – da, onda ću se kandidirati, rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodaje kako očekuje potporu Vlade i predsjednice s obzirom da je to veliko priznanje da je ta tema uopće otvorena i da je predložena.

- To je važno za našu zemlju i našu vidljivost u međunarodnim odnosima. Ali ne treba vikati hop prije nego što smo skočili.

Pusić je rekla da je o kandidaturi razgovarala ranije s premijerom, no ne i s Kolindom Grabar Kitarović.

Izbori za gradonačelnika Zagreba

Na pitanje očekuje li da SDP podrži Anku Mrak Taritaš, HNS-ovu kandidatkinju na izborima za gradonačelnicu Zagreba, Pusić je odgovorila:

- Mislim da bi to bilo dobro, ali ne mogu prejudicirati. Ja bih rekla da je ona jedna prava gazdarica, za Zagreb, ono što Zagrebu treba, bez drama i velikih produkcija, efikasna i normalna osoba. I ja bih voljela da je bez obzira na stranačku pripadnost podrži što više stranaka - rekla je Pusić dodajući da će o tome razgovarati s Milanovićem.

Većina u Saboru

U Saboru je HNS ostao bez još jedne zastupnice. Sada vladajuću koaliciju, većinu, održavaju zastupnici manjina. Pusić trenutno stanje komentira:

- Ovo je tipičan primjer 'pomozi sirotu na svoju sramotu'. Stabilna je većina i nema nikakvih poteškoća - izjavila je.

Suradnja s Josipovićem

Uvjerena je da stranci i koalaciji ne štete priče o njezinoj mogućoj suradnji s Ivom Josipovićem, a ne SDP- om.

- Upravo obrnuto. Sve kombinacije o kojima se govori su kombinacije koje završavaju u zajedničkom formiranju parlamentarne većine, sva je prilika da ćemo mi ići u istoj formaciji kao što je sada Vlada.

Kritika Vlade

Za Josipovićevu kritiku Vlade, Pusić kaže:

- Što se kritika rada ove Vlade tiče, ova Vlada nije razmažena u tom pogledu. Mislim da nismo nikada niti skakali niti iracionalno reagirali na kritike.  Ako postoje kritike, onda smo mi najkritičniji, ali i najviše radimo - poručila je.





Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.