Obavijesti

News

Komentari 80

'Vi Amerikanci ste bezobzirni, na rubu smo nuklearnog rata'

'Vi Amerikanci ste bezobzirni, na rubu smo nuklearnog rata'
1

Sjeverna Koreja je objavila da su bombarderi izveli "vježbu bacanja nuklearnih bombi" u vrijeme kada Trump i "ostali američki ratni huškači žele izvesti preventivni udar"...

VIDEO

Sjeverna Koreja optužila je u utorak SAD da dovodi korejski poluotok na rub nuklearnog rata, pošto su američki strateški bombardi preletjeli to područje u sklopu vojnih vježbi s Južnom Korejom.

Dva supersonična bombardera B-18 Lancer raspoređena su u vrijeme pojačanih napetosti zbog ustrajanja Sjeverne Koreje na nuklearnom i raketnom programu, unatoč UN-ovim sankcijama i pritisku SAD-a.

Južnokorejsko ministarstvo obrane priopćilo je da je cilj vježbi odvratiti Sjevernu Koreju od novih provokacija i pripremiti se za mogući novi nuklearni test Pyongyanga.

Sjeverna Koreja je objavila da su bombarderi izveli "vježbu bacanja nuklearnih bombi na strateške ciljeve" na njezinu teritoriju u vrijeme kada Trump i "ostali američki ratni huškači svim silama žele izvesti preventivni udar".

"Ta bezobzirna vojna provokacija gura korejski poluotok na rub nuklearnog rata", prenijela je državna novinska agencija KCNA.

Trump je u utorak upozorio da je moguć "veliki, veliki sukob" sa Sjevernom Korejom, a Kina je prošli tjedan ucijenila da bi situacija na poluotoku mogla izmaći kontroli.

SAD je u tamošnje vode poslao napadačku flotu okupljenu oko nosača zrakoplova USS Carl Vinson, a američki dužnosnici su u utorak objavili da je proturaketni sustav THAAD u Južnoj Koreji dosegnuo operativnu fazu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...