News

Komentari 91

Vidaković o dionicama Kraša: To su naručeni napadi na mene

Vidaković o dionicama Kraša: To su naručeni napadi na mene

Vidaković je obrazložila da nije kupila dionice Kraša zbog zloupotrebe položaja, već zato što ima povjerenja u poslovanje tog društva. Ističe da se možda radi o napadima na nju i Kraš

Marica Vidaković, o kojoj smo ranije pisali zbog kupovine Kraševih dionica na kojima je zaradila nekoliko stotina tisuća kuna, istaknula je da je o stjecanju "pravovremeno i potpuno obavijestila investicijsku javnost i nadležna tijela, u skladu s važećim propisima". 

U mailu koji je poslala Vidaković nadalje tvrdi da dionice nije otuđila te da one nisu rezultat bilo kakve zloupotrebe povlaštenih informacija, već iskaz njezinog povjerenja u poslovanje društva Kraš d.d. 

Podsjetimo, prokuristica Kraša je krajem kolovoza kupila veću količinu dionica Kraša i to otprilike tjedan dana prije nego što je najveći dioničar objavio ponudu za preuzimanje. Nakon toga je cijena dionica porasla. Ukoliko je Vidaković imala saznanja o ponudi za preuzimanje, radi se o trgovanju na temelju povlaštenih informacija ili "insajderskom trgovanju". 

Vidaković tvrdi kako te tvrdnje smatra zlonamjernima te da se možda radi o naručenim napadima na nju, kao i na Kraš. 

Najčitaniji članci