Obavijesti

News

Komentari 135

'Videl sam kak joj je doktor stisnul trbuh, pa sam i ja tak'

'Videl sam kak joj je doktor stisnul trbuh, pa sam i ja tak'
4

Siniša je u noći na subotu u kući u Radoboju porodio suprugu Anu. Hitna se nije mogla probiti zbog nanosa snijega pa je Siniša morao biti suprug, otac, ali i liječnik

VIDEO

Ja sam sa ženom bil na njenom drugom porodu u rodilištu, videl sam kak joj je doktor stisnul trbuh, pa sam sad i ja tak napravil. Uopće nije bil nikakav problem, do suza nas je nasmijao ponosni tata Siniša Ivanković (32) iz Radoboja u Zagorju.

Siniša je u noći na subotu u obiteljskoj kući porodio suprugu Anu (31). Zbog visokih nanosa snijega, Hitna se nije mogla probiti do njih. Anini trudovi bili su sve intenzivniji i češći, Siniša nije imao izbora. Morao je biti suprug, otac, ali i liječnik. Ana je u dnevnom boravku rodila zdravog sinčića Iana, teškog 3950 grama i dugačkog 50 cm.

'Porodio sam ju bez problema'

- Žena je rekla 'gotovo je, puko mi je vodenjak, bebica je krenula'. Već sam vidio i glavicu. Porodio sam ju bez problema – priča nam simpatični Siniša kao da mu je to svakodnevni posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ani je termin za porod, prema ultrazvuku bio 7. veljače, a prema mišljenju liječnice 12. veljače. U subotu ujutro je zato obavila CTG, no nikakvih naznaka za porod nije bilo. I Ana kaže da je bebica bila mirna, pa je otišla doma. No oko 23 sata osjetila je prvi trud.

- Muž je zvao lokalnu službu za čišćenje, jer autom nismo mogli do bolnice. Snijeg je sve zatrpao. Dečke nije mogao dobiti, zvao je krapinski Centar 112 koji nas je spojio s Hitnom. Pitali su nas mogu li uopće do kuće. Mislili smo, ima vremena. Doći će ralica, Hitna bude došla do nas, stignemo mi do bolnice – smiju se uglas Ana i Siniša.

'Trudovi su došli na tri minute, tri truda kasnije dobili smo sina'

Zimsku službu dobili su oko 00.45, a ralica je mogla do njih stići tek oko dva.

- Trudovi su došli na pet minuta, ralice  nigdje. Pa onda na tri minute, ralice i dalje nema. Tri truda kasnije dobili smo sina – smije se Ana.

Ona se, priznaje, više prepala od supruga. Ne poroda, već onog što slijedi iza. Nasreću, sve je prošlo bez komplikacija, a sinčića je rodila u 15 minuta.

'Stisnuo mi je trbuh i Ian je samo skliznuo van'

- Suprug mi je stisnuo trbuh i Ian je samo iskliznuo van – Ana je presretna.

Malo su se prepali pupčane vrpce koja je dečkiću bila omotana oko vrata, no Siniša je i to riješio

U međuvremenu je razgovarao i s liječnicom Hitne koja mu je savjetovala da vrpcu ne reže, već ju samo podveže. Hitna je, naime, kolima zapela u snijegu 200 metara od kuće, pa je zimska služba i njih morala izvlačiti.

'Malome sam oprao lice da ih baš ne dočeka tak u krvi'

- Prije neg' su došli, još sam malome malo oprao lice da ih baš ne dočeka tak u krvi – Siniša je mislio na svaki detalj.

Dr. Snježana Klancir došla je kad je Ian već plakao, a roditelji se svemu smijali.

- Rekla mi da u svojoj 35-godišnjoj karijeri nije imala ni jedan porod i da je sad došla na gotovo – prepričava Ana.

Beba i majka su u bolnici glavna atrakcija

Odvezli su je u Opću bolnicu Zabok. S bebom i majkom sve je u najboljem redu.

Tu smo glavna atrakcija. Šalili su se s mužem da će ga ubuduće zvati na ispomoć ako im zagusti. Svima od srca puno zahvaljujemo, Centru 112, zimskoj službi, Hitnoj pomoći, rodilištu na Bračku. Dali su sve od sebe, no protiv snijega se nije moglo – kaže Ana.

Djeca prespavala cijeli porod

Doma imaju još dvoje djece, Karla (2) i Antoniju (6). Oni su cijeli porod doma prespavali. Nije ih probudio ni plač novorođenog brace.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21