News

Komentari 10

VIDEO Kao u akcijskom filmu: Stotinjak policajaca u akciji s USKOK-om uhitili 10 krijumčara

VIDEO Kao u akcijskom filmu: Stotinjak policajaca u akciji s USKOK-om uhitili 10 krijumčara

U Hrvatskoj su uhićene dvije odvojene kriminalne skupine koje se sumnjiči za krijumčarenje najmanje 609 kilograma kokaina na čijoj su preprodaji zaradili oko 17 milijuna eura

U jučerašnjoj koordiniranoj akciji policije i USKOK-a sudjelovalo je stotinjak policajaca, a uhićeno je 10 ljudi povezanih s krijumčarenjem droga.

Policija je danas objavila i snimke akcije.

POGLEDAJTE VIDEO:

U Hrvatskoj su uhićene dvije odvojene kriminalne skupine koje se sumnjiči za krijumčarenje najmanje 609 kilograma kokaina na čijoj su preprodaji zaradili oko 17 milijuna eura. Istovremeno, u Srbiji je uhićen Darko Šarić.

Darko Šarić rođen je 21. listopada 1970. Čak šest puta je bio osuđivan presudama Općinskog suda u Pljevljima zbog pet različitih kaznenih djela, ugrožavanje sigurnosti na radu iz nehaja, uništenje aparata u rudnicima ili drugim građevinskim poduzećima, uništenje poslovnih i stambenih prostorija, pronevjeru i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prvi put je osuđen kao maloljetnik 1988, kad mu je izrečena odgojna mjera pojačanog nadzora roditelja. Sljedeći put je osuđen 1992. na uvjetnu kaznu, treći put 1994. na kaznu od četiri godine zatvora.

Prema pisanju medija, 10-eročlano zločinačko udruženje je vodio Petar Ćosić zvan Šarac koji je 2011. uhićen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine.

Ćosić je, prema sumnjama Uskoka, od studenog 2019. do 12. travnja 2022., povezao ostale osumnjičenike i više drugih ljudi u Hrvatskoj, Belgiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru radi šverca kokaina.

Tužiteljstvo je preciziralo da je Ćosić nabavljao kokain, nadzirao njegov transport i iskrcaj, odobravao njegovu prodaju i cijenu prodaje, kao i način isplate, a organizirao je i izvlačenje kokaina iz kontejnera dopremljenih u Hrvatsku, dok su ostali članovi 10-eročlane skupine financirali ukrcaj kokaina, nadzirali transport, isplaćivali sudionike i preuzimali drogu u Luci Ploče koju su potom raspačavali.

Na taj način je 10-eročlana skupina prokrijumčarila najmanje 609 kilograma kokaina kojeg su preprodali u vrijednosti većoj od 17 milijuna eura, naglasio je Uskok.

U toj skupini je bio i Milan Milovac zvani Cigla koji je u međuvremenu u Ekvadoru umro od posljedica atentata koji je organizirao Ćosić, a koji je bio nezadovoljan Milovčevim onemogućavanjem ostvarivanja kontakata s dobavljačima droge iz Ekvadora i Kolumbije, kao i odnosnom prema Ćosićevoj skupini.

Najčitaniji članci