Obavijesti

News

Komentari 110

VIDEO Milanović o izjavi njemačke ministrice: Mi u ratu s Rusijom? Ja to nisam znao

VIDEO Milanović o izjavi njemačke ministrice: Mi u ratu s Rusijom? Ja to nisam znao
4

Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, rekao je Milanović koji ponavlja da Hrvatska ne treba vojno pomagati

VIDEO

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je u četvrtak AD Plastik, tvrtku koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju, a nakon obilaska pogona komentirao je kako je to uspješna firma koja posluje u nekoliko zemalja, ali i u Rusiji gdje je im je oduzeta imovina i da “je to danas normalno”.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Milanović o stresnom životu političara 00:55

- To govorim jer je to tako, a ne zato što uzimam stranu, i to vrijedi za inače - rekao je.

Kaže da bi bilo dobro da je više takvih tvrtki, koje izvoze sve što proizvedu, a ne da samo samo oslonjeni na turizam.

- Srbija troši više struje po glavi stanovnika, a ima ih više, što znači da mi ništa ne proizvodimo - rekao je.

Iz Milanovićeva ureda večeras su pak poslali priopćenje o njegovoj izjavi o AD Plastiku i poslovanju u Rusiji.

- Kako nije imao cjelovitu informaciju o tome, neprecizno se izrazio i rekao kako su kompaniji oduzeli imovinu u Rusiji. Zapravo je želio reći kako je u jednoj tvornici AD Plastik Grupe u Rusiji obustavljena proizvodnja, dok druga radi sa smanjenim kapacitetom, što je precizna informacija potvrđena i iz kompanije, kao i to da su obje tvornice i dalje u vlasništvu AD Plastik Grupe - navode iz Milanovićeva ureda.

'Nadam se da traju nekakvi razgovori'

Komentirao je i naoružavanje Ukrajine i slanje tenkova u tu zemlju.

Hrvatska donira milijun eura za Ukrajinu: Vrijednost je to 50 generatora za škole i bolnice
Hrvatska donira milijun eura za Ukrajinu:  Vrijednost je to 50 generatora za škole i bolnice

- Kakav će utjecaj imati Leopardi ne znam, nisam dovoljno stručan - rekao je i dodao kako se nada da traju razgovori Moskve i Washingtona jer bez toga rat u Ukrajini neće završiti. 

- Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svjetskom ratu za koji neki misle da su već počeli, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto - rekao je.

Komentirao je i pohvalu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova: "Pohvalio me, što ja mogu s tim". 

- Vojno Hrvatska nikako ne treba pomagati. Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove vijesti. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Njemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina - dodao je Milanović.

Operacija Leopard: Kako su slomili njemačkog kancelara da Ukrajini pošalje moćno oružje
Operacija Leopard: Kako su slomili njemačkog kancelara da Ukrajini pošalje moćno oružje

- I sada očekujem da ju pohvale naša piskarala iz handžar medije ili da joj Lavrov dodijeli orden i da je zaprosi, a da im Radman bude kum. Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Njemačka nije i neće ih se ništa pitati, a možda i bolje jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Možda ti tenkovi izgore, možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske. Ja ću to uvijek zagovarati. Oni koji se žele svidjeti nekome u Bruxellesu možda će to zagovarati, ali ja neću - kaže Milanović.

Novinari su ga pitali i kako je politika utjecala na njega.

- Loše, pređeš 50-u pa shvatiš da više ne možeš trčati nakon radnog dana, drugačije se živi. Više se sjedi i jede, ali to je tako - rekao je te se vratio na temu rata.

- Ako smo u ratu s Rusijom onda hajmo vidjeti što nam je činiti, i onda nećemo pitati Njemačku za mišljenje. Scholz je bio nešto blaži, ali oni neka se dogovore onda tko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam vidio - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"