News

Komentari 121

VIDEO Nekolicina prosvjednika krenula za Fuchsom, on ih je ignorirao i samo ušao u auto

VIDEO Nekolicina prosvjednika krenula za Fuchsom, on ih je ignorirao i samo ušao u auto

U trenutku kada se ministar obrazovanja Radovan Fuchs uputio prema službenom automobilu, prema njemu je počelo ići nekoliko prosvjednika. Dovikivali su mu, no on ih je ignorirao

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs došao je u ponedjeljak oko podneva u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama zbog sastanka sa zaposlenicima. Nakon što prije nekoliko dana izbio incident kada su u školu ušli prosvjednici koji su protiv nošenja maski, od ponedjeljka su djecu ispred škole dočekali zaštitari.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjednici okružili ministra Fuchsa

Fuchs je sa zaposlenicima škole zaključio kako je najbitnije osigurati sigurnost djeci i zaposlenima, a organiziran je i krizni tim psihologa. U svojoj izjavi za medije ministar je istaknuo kako je i po zakonu zabranjeno svako okupljanje ispred odgojno-obrazovnih ustanova, pogotovo dok su djeca u njima. 

- Svatko može imati svoje uvjerenje, ako postoje određena pravila ona vrijede za svih, i možemo se s njima ne slagati, ali ne u dvorištima škola - rekao je. 

- Ako će situacija ići tako da se nešto može mijenjati, onda će se mijenjati. Ovo je predivna, velika škola, koja može osigurati prostor za učenike - rekao je.

No, u trenutku kada se ministar zaputio prema službenom automobilu okružen tjelohraniteljima, prema njemu je počelo ići nekoliko prosvjednika. Vikali su za ministrom i ispitivali hoće li učenik koji ne želi u školu doći s maskom napokon moći na nastavnu te zašto nije razgovarao s roditeljem, već samo s ravnateljem. Ministar ih je ignorirao. 

Na još jedno pitanje odnosno provokaciju jednoga novinara o tome je li roditeljima koji ispred škole prosvjeduju protiv maski poručio da su horda ili rulja, Fuchs je odgovorio: “Jesam i stojim iza toga!”