News

Komentari 653

VIDEO Priveli učiteljicu koja je stvarala probleme zbog covid potvrde, ravnateljica u šoku

VIDEO Priveli učiteljicu koja je stvarala probleme zbog covid potvrde, ravnateljica u šoku

Priveli su je jer je navodno ignorirala upozorenja policijskih službenika koji su je nekoliko puta zamolili neka ih prestane snimati vlastitim mobitelom...

Najnovije mjere Stožera, vezane za Covid potvrde nisu naišle na dobar prijem kod onih koji ne žele cjepivo protiv korone, a ne žele se niti testirati. U srijedu ispred Osnovne škole Vjekoslav Klaić u Garčinu kod Slavonskog Broda, čak je morala intervenirati i policija, jer je jedna nastavnica željela ići na nastavu bez da je imala valjanu Covid potvrdu, a odbila se i testirati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Mlada se nastavnica grubo ponašala prema ravnateljici škole i policajcima. Ravnateljica škole Danijela Erić rekla je da su problemi počeli prvog dana od kako su na snagu stupile najnovije mjere i to u područnoj školi u Klokočeviku.

- Jučer je u Klokočevik na nastavu došla vjeroučiteljica koja prije ulaska u zgradu škole nije željela predočiti potrebnu dokumentaciju. Pitali smo je ima li COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test, ništa od toga nije dala na uvid. Prema uputama Ministarstva, Odluci Stožera, uputama Nastavnog zavoda za javnog zdravstva, nismo je mogli pustiti u zgradu škole. Imali smo spremnu službenu bilješku za takve slučajeve kada osobe dođu na radno mjesto, bez traženog. U krugu škole našle su se i nepoznate osobe, a zbog njihova ponašanja, bila sam prisiljena pozvati policiju. Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, no nismo niti slutili da bi mogle završiti uhićenjem - rekla je Dijana Erić, ravnateljica škole te nadodala da je pokušala mirno riješiti situaciju. 

- Ujutro je nastavnica Likovne kulture trebala od pola osam imati nastavu u Garčinu. Procedura je na ulasku u školu bila jednaka. Snimala me mobitelom na ulazu, pitala otkuda mi pravo da je pitam za potvrde. Pokušala sam na smiren način još jednom pojasniti svoje obveze i sve odraditi prema gore spomenutim uputama. U krug škole i danas su ponovno došli meni nepoznati ljudi. Nastavnica je pokušala ući u školu i na druga vrata te sam je u tomu spriječila. Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, bilješku nije potpisala. Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala. Djelatnici se ne moraju cijepiti, ali moraju se testirati. Uistinu smo učinili sve kako bi sustav funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali - slagali se mi s tim privatno ili ne - pravila moramo poštovati želimo li ući na radno mjesto – rekla je Erić. 

Na upit kojeg smo uputili PU Brodsko posavske nije stigao odgovor, tako da se ne kako je u konačnici završila nastavnica likovnog odgoja.

Najčitaniji članci