Obavijesti

News

Komentari 0

VIDEO Renesansni festival u Koprivnici oduševio tisuće ljudi

VIDEO Renesansni festival u Koprivnici oduševio tisuće ljudi
5

Uz obranu Grada, najveću pozornost među 20-ak viteških skupina iz inozemstva i 10–ak iz Hrvatske, izazvale su slovačke grupe Hektor i Markus.

VIDEO

Centralni događaj 16. Renesansnog festivala u Koprivnici je bio subotnji scenski prikaz noćnog napada na Grad, koji su Koprivničanci uspješno obranili od razbojnika, na oduševljenje nekoliko tisuća posjetitelja.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Koprivnica: Scenski prikaz noćnog napada na Grad 01:23

Sva četiri dana, koliko traje ova jedinstvena manifestacija, obilovala je scenskim prikazima koji su se mijenjali kao na filmu. Uz obranu Grada, najveću pozornost među 20-ak viteških skupina iz inozemstva i 10–ak iz Hrvatske, izazvale su slovačke grupe Hektor i Markus.

Oni su, na oduševljenje posjetitelja, upriličili prave viteške dvoboje, posebice Hektori koji su pokazali čari dvoboja dvojice konjanika.

U Koprivnicu je stiglo 15 članova grupe Hektor koji su iz Slovačke doveli i svoja četiri konja na kojima su se mijenjali tijekom viteških dvoboja na kojima su sudjelovali svakog dana festivala.

Koprivnica: Scenski prikaz noćnog napada na Grad

-Mi smo zajedno 11 godina i vježbamo kroz cijelu godinu – rekli su nam simpatični Slovaci. Iako se u dvobojima na konjima često lome koplja zbog siline udaraca u protivnika, ponekad se stječe dojam da se radi i o težim ozljedama iz grupe su nas demantirali.

-Samo u jednom dvoboju prije nekoliko godina je potekla krv, ali je na sreću u pitanju bila lakša ozljeda. U Koprivnicu redovito dolazimo od 2014. godine, jer se doista radi o sjajnom festivalu Srednjovjekovnih viteških igara – rekli su nam mladi Slovaci uz najavu da će i sljedeće godine ponovno doći u Koprivnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući