Obavijesti

News

Komentari 6

VIDEO Ušli smo u dvorište kraj Zaprešića i zatekli horor: 'Psi i jare bili su teško zlostavljani...'

VIDEO Ušli smo u dvorište kraj Zaprešića i zatekli horor: 'Psi i jare bili su teško zlostavljani...'
8

Žena (47) životinjama nije davala vodu i hranu, a nije ih vodila ni veterinaru. Reporteri 24sata bili su na spomenutom imanju te su ondje zatekli prazne kućice za pse, gomile otpada te kosti uginulih životinja

VIDEO

Policija je privela 47-godišnjakinju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Horor kod Zagreba, pse držali u groznim uvjetima. Uhitili ženu (47): Našli smo leševe životinja 00:59

Kako su objavili, u općini Dubravica dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je osumnjičena od za sada neutvrđenog dana pa do 3. siječnja 2024. godine nabavila te potom na zapuštenom gospodarskom imanju u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima držala ukupno deset pasa različitih pasmina te jedno jare. Policija navodi kako ih je ostavila ne osiguravši im redovito dovoljno vode, hrane i veterinarsku skrb.

- Sumnja se da je takvim postupanjem životinje izložila nepotrebnim patnjama pa su dva psa i jedno jare, zbog izostanka veterinarske skrbi, uginuli, a ostale životinje bile su teško zlostavljane i naneseni su im nepotrebna bol i patnja - objavila je policija.

Horor kod Zagreba, pse držali u groznim uvjetima. Uhitili ženu (47): Našli smo leševe životinja
Horor kod Zagreba, pse držali u groznim uvjetima. Uhitili ženu (47): Našli smo leševe životinja

Reporteri 24sata bili su na spomenutom imanju te su ondje zatekli prazne kućice za pse, gomile otpada te kosti uginulih životinja.

- Dojava je došla anonimno, dobili smo dojavu za 15 do 20 pasa koji se nalaze u katastrofalnim uvjetima u boksu, u kojem su većinu vremena sami, i koji su gladni. Došli smo ovamo na teren vidjeti što se može učiniti u vezi s tim. Pri ulasku u dvorište zatekli smo horor - govori nam Glorija Malin iz udruge S-Pas, te dodaje da u 15 godina volonterskog rada nije vidjela ništa slično.

- Kad smo ušli, nije izgledalo toliko kritično, ali što smo dalje ulazili, sve je bilo strašnije. Prvi pas kojeg smo zatekli bio je na lancu, u kući. Nju smo prvo sklonili. Iduća scena bila je uginuli pas sa slomljenim vratom i izvađenim crijevima. Tad sam izgubila tlo pod nogama i rekla da moramo pozvati policiju. Našli smo osam pasa, mrtvo jare i još jednog psa, koji je ležao uginuo u kućici, koji je bio pothranjen, na njemu se baš vidjelo da danima nije jeo - govori nam Glorija, koja je 3. siječnja s kolegicama volonterkama ušla na spomenuto imanje.

- Vrlo je teško birati riječi, meni je ovo horor, strava, najcrnje što se može desiti, što možeš vidjeti. Žena koja je ovo vodila je monstrum. Kad to vidite, zanijemite i ostanete bez riječi - govori nam.

Dodaje da su preživjeli psi sad pod skrbništvom udruge S-Pas te da idu na veterinarsku obradu.

- Nadam se da će ta osoba odgovarati na primjeren način za svaku životinju koja je ovdje uginula i koja je morala proći ovaj pakao. Kad ste me nazvali i rekli da opet dođem ovamo, nisam znala što ću reći, vrlo je mučno biti opet ovdje. Taj miris raspadnutih pasa, fekalija koje su godinama ovdje, izrazito je mučno - kaže nam Glorija.

Nakon što je istraživanje završilo te nakon što je osumnjičena privedena, podneseno je i posebno izvješće državnom odvjetništvu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.