News

Komentari 177

VIDEO Vozača (67) su optužili za obijesnu vožnju, prije loma u Dubravi izazvao sudar i zbrisao

VIDEO Vozača (67) su optužili za obijesnu vožnju, prije loma u Dubravi izazvao sudar i zbrisao

Vozač je naime, netom prije nego što će pokositi čak osam parkiranih automobila, izazvao još jednu nesreću gdje je udario u Mini Cooper, a zatim pobjegao s mjesta nesreće

Nakon jučerašnje stravične nesreće na Aveniji Dubrava, koja je umalo završila tragično, dovršen je policijski očevid nad 67-godišnjim vozačem Audija A5. Ispostavilo se da je osumnjičeni izazvao još jednu prometnu nesreću udarivši Mini Cooper, nakon čega je pobjegao i 'dao gas', što je na koncu rezultiralo kršom i lomom na Aveniji Dubrava.

Pogledajte video: Krš i lom u Dubravi

PU Zagrebačka objavila je da provodi kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Obijesna vožnja u cestovnom prometu', a policijski izvještaj prenosimo u cijelosti. 

Priopćenje policije oko nesreće u Dubravi

- Naime, 26. travnja 2021. godine oko 14.30 sati, 67-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Maksimirske ceste u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom cestom zaustavio se iza osobnog automobila marke Mini Cooper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. U jednom trenutku, krenuo je neopreznom vožnjom unaprijed, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio gore navedenog vozila. Nakon toga, s ciljem da napusti mjesto prometne nesreće i ne razmijeni podatke s drugim sudionikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obijesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu. Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno van kolnika na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na osobne automobile marke Renaul Kangoo i Renault Megane oboje zagrebačkih registarskih oznaka, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava.

VIDEO: Samo čudom nitko nije stradao

- Audi je nastavio nekontrolirano kretanje i naletio na BMW, koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka, koji se kretao navedenim nogostupom. Dijelovi vozila su oštetili izlog poduzeća, nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru te naletio na osobne automobile marke Mazda, BMW, Audi A5 i VW Golfa zagrebačkih registarskih oznaka koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava gdje je došlo do prevrtanja Audija, okretanja na krov te se zaustavio na tramvajskim tračnicama. Nakon tog prevrtanja, dijelovi vozila oštetili su poklopac motora VW Golfa i bočni dio još jednog osobnog automobila marke Toyota Yaris, a koji su bili nepropisno parkirani na južnom nogostupu Ulice Dubrava - stoji u priopćenju. 

Što se slučajnog pješaka, Paška Krstića tiče, njemu je pružena liječnička pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, a osumnjičeni je prevezen kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb, tamo su ga pregledali te utvrdili da ima 'tjelesne ozlijede s mogućnošću prekvalifikacija'.

VIDEO: Skršio je osam automobila

Oduzet mu je i njegov Audi zbog daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće. 

Policija će nakon završetka istrage podnijeti kaznenu  prijavu državnom odvjetništvu. 

Najčitaniji članci