Obavijesti

News

Komentari 7

'Vidio sam da je čovjek sletio autom u kanal. Znao sam da će se utopiti ako ga ne spasim'

'Vidio sam da je čovjek sletio autom u kanal. Znao sam da će se utopiti ako ga ne spasim'
4

Željko (74) autom je upao u kanal uz cestu u naselju Batinska. Spasio ga je Vladimir (56)

VIDEO

Bio je ponedjeljak, koju minutu poslije 10 sati. U dvorištu, gdje sam stavljao akumulator na traktor, čuo sam tresak. Izašao sam na ulicu i vidio automobil u kanalu kraj ceste. Kanal je bio ispunjen s vodom dubokom metar. U automobilu je za volanom sjedio stariji čovjek krupnije građe, kojeg sam pitao, jer je prozor bio otvoren, može li micati nogama. Nakon što je odgovorio da može, rekao sam mu da ugasi motor i odveže pojas te da ću zvati vatrogasce kako bi ga izvukli iz vozila, kaže nam Vladimir Šokec (56) iz Kalinovca.

storyeditor/2023-09-26/batinske.jpg

U trenutku prometne nesreće nalazio se u roditeljskoj kući u naselju Batinska.

- Odjednom kao da je negdje popustila brana te je voda naglo počela rasti. Znao sam da bi se čovjek, ako ne uđem u kanal, mogao utopiti dok ne stignu vatrogasci. Voda mi je bila do brade. Probao sam otvoriti prednja suvozačeva vrata, koja su mi bila bliža, ali nisam uspio. Bilo je otvoreno staklo na stražnjim desnim vratima. Unatoč tome što ima više od 100 kilograma, nekako sam ga izvukao kroz to prozorsko staklo - kaže nam Vladimir.

Tek nakon što je vozača, koji je bio sam u automobilu, izvukao uz zemljani rub kanala na cestu, postao je svjestan opasnosti u kojoj su se obojica našla.

Vozač Željko Šimunović (74) rekao mu je da se vraćao u Budančevicu od liječnika u Ferdinandovcu. Pretpostavlja se da mu je pozlilo, a nasreću, nije brzo vozio i automobil se nije prevrtao nego je jednostavno "uplovio" u kanal s vodom.

Nakon nesreće pozvali su Željkova starijeg brata Ivicu (80), koji živi u istom naselju. Ivica je sjeo u automobil s kćeri Renatom te su otišli na mjesto događaja.

- Strica smo zatekli na cesti te su ga ubrzo prevezli u koprivničku Opću bolnicu, gdje je ustanovljeno da nije ozlijeđen, ali su ga nakon pregleda zadržali jer ima problema sa srcem - kazala nam je Renata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...