Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vidjeli ih u tramvaju: ‘Samo želim znati gdje mi je kći...'

U Zagrebu su nestali 17-godišnji Maja Gusić i Emir Mašić. Obitelj s njima gubi svaki kontakt 5. studenog, a u školi se nisu pojavili već pet tjedana. Obitelj moli za pomoć

Foto: Facebook

Dragi prijatelji, rodbino i svi koji poznajete Maju i Emira, molim vas da nam pomognete pronaći ih što prije. Svaka minuta nam je kao godina i svaka informacija jako važna i dobrodošla, molila je na Facebooku Majina majka Tamara.

Prema podacima sa stranice nestali.hr Maja Rozalija Gusić (17) nestala je 30. listopada iz zagrebačkih Sesveta, dok je Emir Mašić (17) nestao dva dana ranije. Kako doznajemo, pobjegao je iz KB-a Dubrava na Aveniji Gojka Šuška u Zagrebu, gdje je navodno zaprimljen zbog prijeloma čeljusti. Maja se majci posljednji put javila 5. studenog, nakon čega je obitelj s njom izgubila svaki kontakt.

- Problemi su počeli prije kojih šest mjeseci, otkad su u vezi. Oboje su pohađali Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj jer imaju poteškoća sa sluhom, Emir je gluh, a ona je nagluha. Nikad joj nisam branila vezu, ali nisam mogla dopustiti da dolazi kući svakih nekoliko dana oprati se i uzeti stvari - kaže očajna majka. Dodaje da se njih dvoje već pet tjedana nisu pojavili u školi ni na praksi.Maja pohađa 2. razred, a njezina majka kaže da je riječ o odličnoj učenici koja je školu trebala predstavljati na natjecanju.

- Pokušala sam je tražiti i kod njegovih roditelja, koji su gluhonijemi, no njegovi rođaci su me otjerali - priča njezina majka. Sumnja da mladi par skriva njegova rodbina, za koju kaže da su ih već proglasili “mužem i ženom”.

Od objave na Facebooku cijelog dana javljaju joj se ljudi koji misle da su negdje vidjeli mladi par.

- Javila mi se žena koja misli da ih je vidjela u tramvaju oko zagrebačkoga Glavnoga kolodvora. Sve informacije odmah proslijedimo policiji, koja ih onda dalje provjerava - kaže Tamara.

Ogorčena je na policiju te tvrdi da šest dana nisu učinili ništa kako bi ih pronašli. Emir je visok oko 160 centimetara, ima crnu kosu, tamnije je puti te je bio odjeven u tamnu trenirku. I Maja je visoka oko 160 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči te je srednje građe. Policija moli građane koji su ih vidjeli da ih o tome obavijeste pozivom na broj 192 ili e-mailom na zagrebacka@policija.hr.

Možda vas zanima i ovo:
Message