Obavijesti

News

Komentari 109

'Vili Beroš uništava zdravstveni sustav. Bio je superjunak, a sad je dio koruptivne hobotnice'

'Vili Beroš uništava zdravstveni sustav. Bio je superjunak, a sad je dio koruptivne hobotnice'

Čovjek koji je u svom mandatu dopustio da se ne isporuče lijekovi, čovjek koji se povezuje s raznim malverzacijama, takav čovjek mora otići, kazao je Peđa Grbin

VIDEO

Hrvatski sabor danas nastavlja s radom, a saborska opozicija sastala se ujutro i razgovarali su o inicijativi za opozivom ministra zdravstva Vilija Beroša.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da saborska oporba "uskoro" pokreće postupak protiv opoziva ministra i da će mu dati priliku da sam ode.

- To znači da ćemo uskoro pokrenuti postupak njegovog opoziva. Dat ćemo Berošu vremena da razmisli o svemu što se događalo u zdravstvenom sustavu i da li je potrebno da on i dalje ostane ministar. Za nas u oporbi stvar je jasna. Čovjek koji je u svom mandatu dopustio da se ne isporuče lijekovi, čovjek koji se povezuje s raznim malverzacijama, takav čovjek mora otići - kazao je Peđa Grbin. Imao je poruku za premijera. 

- Prijatelju moj kakav ti je tvoj tim iz kojeg tvoji igrači moraju otići. Ti ljudi za koje se hvališ da si ih obranio su Tolušić, Kujundžić - napomenuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Koruptivna hobotnica krade gdje god stigne'

Hrvoje Zekanović (klub Hrvatskih suverenista) napao je Beroša zbog spornih nabava, a rekao je da se i u njegovom Šibeniku proračunski novac troši na što god padne na pamet tamošnjoj vlasti. Rekao je kako su s druge strane tisuće Šibenčana ovršene.

- U našem društvu imamo jedan veliki kontrast. S jedne strane imamo ministre, miljenike našega predsjednika Vlade, koji će naručiti web-stranice koje ne funkcioniraju za milijune kuna od svojih poznanika, a s druge strane imat ćemo ljude koji zbog toga što nisu na vrijeme platili svoje režije doslovno nemaju za kruh, zaključio je.

Beroš odobrio milijunski posao na projektu eBolnice firmi koja se, uz ostalo, bavi cvjećarstvom
Beroš odobrio milijunski posao na projektu eBolnice firmi koja se, uz ostalo, bavi cvjećarstvom

Neovisni zastupnik Milan Vrkljan rekao je kako je dug hrvatskog zdravstva u zadnjih 10 mjeseci porastao s 10 na 15 milijardi kuna. Dodao je kako se izbjegavaju rasprave o rashodima u zdravstvenom sustavu zato što to direktno dovodi do rasprave o kadroviranjima u sustavu, što je po njemu ključni problem tog sustava.

- 80 posto duga u zdravstvenom sustavu nastaje kao posljedica neorganiziranog rada u pet-šest velikih KBC-a, rekao je Vrkljan.

Rekao je da su SDP i HDZ sestrinske stranke istog svjetonazora koje vode "Udba, KOS i djeca komunističkih moćnika".

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) također je napao Beroša zbog spornih nabava optuživši ga da uništava zdravstveni sustav. Rekao je da je Beroš nekoć prikazivan kao superjunak, ali da ipak postaje dio koruptivne hobotnice koja svoje pipke pruža gdje god se ukaže prilika i koja krade gdje god stigne.

- Pa tako, nažalost, i u ovoj COVID-krizi i na ljudskim životima, rekao je.

Prozvao je i premijera Andreja Plenkovića, nazvavši ga mozgom svih HDZ-ovih operacija. Upitao se treba li uopće raspravljati o Berošu jer je, kako je rekao, i ovako i onako otpisan.

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je firmu 20-ak dana prije roka
Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je firmu 20-ak dana prije roka

Marin Lerotić (IDS) pitao je što Vlada čini da bi se spasila event industrija, jedan od pokretača hrvatskog turizma.

- Treba imati na umu da event industrija donese 22 milijarde kuna u državni proračun te se zaista nadamo da se neće dopustiti propast ove industrije, poručio je Lerotić, podržavši korake i mjere predložene od organizatora manifestacija i zaposlenih u tom sektoru.

Silvano Hrelja (klub HSS-a i HSU-a) prozvao je Vladu i Sabor zbog toga što je majkama koje su umirovljene nakon 1. siječnja 2019. dodan staž od šest mjeseci za svako rođeno i posvojeno dijete, dok su one koje su umirovljene do tog datuma ostale bez majčinskog staža. Poručio je kako dijete majki umirovljenih nakon 1. siječnja 2019. ne smije vrijediti više od djece majki koje su se umirovile prije tog datuma.

"Lijepa naša HDZ-ovina"

Miro Bulj (Most) rekao je da nije ostvareno ništa od projekata obećanih na sjednici Vlade u Splitsko-dalmatinskoj županiji prije tri godine.

- Moj grad je grad borbe vrijedan i mi ćemo se nastaviti boriti. S tim sam ciljem ušao u Sabor sa sinjskom kapicom, poručio je.

Dalija Orešković (klub Centra i GLAS-a) također je komentirala afere u Ministarstvu zdravstva, rekavši da sve ono o čemu se u medijima govori nije problem disfunkcionalnog zdravstva, već prvenstveno disfunkcionalnog pravosuđa i države koja nije ustrojila funkcionalna operativna efikasna tijela koja bi afere mogla pravovremeno, brzo i učinkovito istražiti, utvrditi odgovornost i izreći sankciju. Slično je zaključila i za prijašnje afere. Optužila je HDZ da održava pravosuđe u takvom stanju, predloživši promjenu naziva himne u "Lijepa naša HDZ-ovina".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag