Obavijesti

News

Komentari 454

Sinčić iznenadio: Imam dvoje djece, kći mi se rodila u srpnju

Sinčić iznenadio: Imam dvoje djece, kći mi se rodila u srpnju
4

Da, otac sam dvoje djece. Najvažnije je djecu naučiti ljubavi, toleranciji i radnim navikama. Treba ih naučiti da se sve što vrijedi u životu ne postiže lako, rekao je Sinčić u NU2

VIDEO

Gost Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić. Na početku je komentirao rejting stranke i usporedbu s Orahom, kojeg je vodila Mirela Holy. Istaknuo je da rejting Živog zida raste zbog vjerodostojnosti. 

- Orah i Živi zid nisu isti, mi smo krenuli od ničega, bavili smo se aktivizmom na rubu političke scene, što nitko prije nije radio. Sve do predsjedničkih izbora 2011. Orah je nastao odvajanjem od SDP-a, odmah su bili parlamentarna stranka - rekao je Sinčić. 

Upitan da komentira prijedlog proračuna za 2018. godinu, rekao je kako je vrlo sličan onima prije i da nema nekih promjena. 

- Nema reformi i nema vizije, nevjerojatno je da je Vlada za samu sebe udvostručila količinu novca. Mi smo dali 14 amandmana, predložili smo da se jedan posto od proračuna za Vladu preusmjeri za gladnu djecu u školama. Djeca gladuju, neka navodno padaju u nesvijest, pa se pitam što će takvo gladno dijete u školi naučiti i kakve vještine može steći - rekao je Sinčić. 

'U Hrvatskoj nema reda ni pravde'

O masovnom iseljavanju mladih ljudi iz Hrvatske, Sinčić je rekao kako je to sada ogroman trend i teško ga je zaustaviti. 

- Prije svega, ljudima treba dati nadu. U Hrvatskoj nema reda, nema pravde i nema nade. Niti jedna krupna glava nije pala, ima slučajeva za koje nema presude ili su bezvezne poput guljenja krumpira, a sporovi se godinama razvlače. Ljudima treba dati nadu da će biti reda, treba nas baš biti briga što kaže otpadna mafija ili stečajna mafija, mi smo tu da predstavljamo birače i donosimo zakone - rekao je Sinčić. 

'Todoriću su se klanjale sve vlade'

Na pitanje smatra li da se preko Agrokora prelamaju veći rusko-američki interesi i što kaže na tezu da Živi zid zastupa ruske interese u Hrvatskoj, Sinčić kaže da je ta teza potpuno promašena. 

- Mi imamo tezu o neutralnosti Hrvatske, poput Švicarske. Na svjetskoj razini Agrokor je sukob američkog i ruskog kapitala, Knighthead fonda i Sberbanke. Ne bih se čudio da je Martina Dalić nakon odlaska iz vlade otišla u New York i s Ramljakom dovela taj kapital ovdje - rekao je. 

Smatra da je rasplet oko Agrokora teško predvidjeti, ali napominje da su u pitanju preveliki dugovi da bi se sve riješilo bez posljedica. Dodaje kako su se Ivici Todoriću klanjale sve vlade, a da je 30 godina radio što je htio. 

'Veličanje Ratka Mladića je protucivilizacijski'

Nakon što je u emisiji prikazan isječak govora Boška Obradovića, predsjednika srpske stranke Dveri, koji veliča Ratka Mladića i druge ratne zločince Sinčić je upitan je li točno da je Živi zid toj stranci nakon ulaska u srpsku Skupštinu poslao pismo i izrazio nadu za suradnjom na području antiglobalizma. 

- S Dverima se dogodilo da se dio stranke okrenuo nacionalizmu i mi se s time ne slažemo. Pisma smo slali diljem svijeta svim strankama s kojima dijelimo dio programa, a koje su ušle u nacionalne parlamente. Veličanje Ratka Mladića je protucivilizacijski i mi se s time ne slažemo - rekao je Sinčić. 

Kao predsjednik saborskog Odbora za ravnopravnost spolova rekao je da Hrvatska treba ratificirati Istanbulsku konvenciju koja je pravno obvezujuća. 

- No ona se kod nas pretvorila u ideološki poligon - rekao je. 

'Da, otac sam dvoje djece'

Stanković ga je pitao kako mu je biti otac i čemu djecu treba učiti Sinčić je kazao: 

- Da, otac sam dvoje djece, kći Iskra rođena je prije četiri mjeseca. Najvažnije je djecu naučiti ljubavi, toleranciji i radnim navikama. Treba ih naučiti da se sve što vrijedi u životu ne postiže lako. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 454
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa