Obavijesti

News

Komentari 391

Vinković: Ćirilica u Vukovaru? To je kao arapski u New Yorku

Vinković: Ćirilica u Vukovaru? To je kao arapski u New Yorku
1

Vinković kaže da usporedbom s talibanima nije želio uvrijediti SDSS-ovce i ostale nacionalne manjine: 'Ali, shvatite nas Hrvate, što Vukovar znači za Hrvatsku'

VIDEO

Saborska rasprava o cestama u srijedu je na kraju završila na ćirilici, odnosu uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru. 

Zoran Vinković iz HDSSB-a dao je jednu usporedbu koja je uvrijedila je SDSS-ovce i ostale nacionalne manjine.

- Slično bi bilo kada bi na određenom arapskom jeziku talibani stavili svoj dvojezični natpis na New York ili kraj onog srušenog svjetskog trgovačkog centra. Nisam vas želio uvrijediti, ne morate tražiti stanke... ja ću završiti. Ali, shvatite nas Hrvate, što Vukovar znači za Hrvatsku - rekao je Vinković.  

Nedžad Hodžić u ime Kluba nacionalnih manjina zatražio je stanku te osudio raspravu koja, rekao je, nije primjerena ovom parlamentu. 

Hrg: Ne želim sudjelovati u ovakvom političkom cirkusu 

Branko Hrg, predsjednik HSS-a u priopćenju je napisao da se kao zastupnik HSS-a u Hrvatskom saboru sa kratkim stažem ne može suzdržati od reakcije na nakaradu koja se dnevno događa na sjednicama Hrvatskog sabora. 

- Kap koja je prelila čašu je današnja rasprava o Izmjeni Zakona o cestama. Umjesto da se raspravlja o nastavku izgradnje cesta, zapošljavanju građevinske operative, rasprava se odvodi na raspravu o "talibanima". 

Postavljam si pitanje: Da li mi, saborski zastupnici trebamo dobivati plaću za zabavljanje naroda ili za donošenje zakona na dobrobit građana? Za zabavljanje ipak ima kompetentnijih osoba, stoga nije čudno da hrvatski građani imaju tako loša mišljenja o političarima. Kao predsjednik HSS-a i Saborski zastupnik ne želim sudjelovati u takvom političkom cirkusu, svoj rad u Saboru želim usmjeriti na korist i zastupanje hrvatskih građana - napisao je u priopćenju predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 391
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...