News

Komentari 2

Vis: Policija otkrila uzrok požara

Vis: Policija otkrila uzrok požara

Hrvatska jedrilica u akvatoriju Visa zapalila se u ponedjeljak nešto prije 16.55, a policija je utvrdila da je do požara došlo kod pogonskog motora. Na njoj je bilo sedam Slovenaca, od kojih nitko nije ozlijeđen

U ponedjeljak oko 16.55 došlo je do požara na jedrilici u akvatoriju Visa 5 milja od otoka. Vatrogasci DVD-a Vis uspješno su ga ugasili, a policija je u srijedu objavila detalje o uzroku požara.

- Utvrđeno je da je do požara došlo u prostoru pogonskog motora, dok je uzrok kratki spoj na električnim instalacijama sustava za napajanje generatora akumulatora - objavila je PU splitsko-dalmatinska, dodajući da je požar zahvatio unutrašnjost jedrilice te da se materijalna šteta tek treba utvrditi.

Na hrvatskoj jedrilici plovilo je sedam Slovenaca, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen.

-  Odmah po dojavi smo zajedno s službenicima i plovilom pomorske policije krenuli na intervenciju. Dolaskom na mjesto intervencije pristupili smo samoj jedrilici i krenuli sa gašenjem požara strojarnice i kabine. U 18:30 požar je stavljen pod kontrolu i jedrilica je dotegljena u Višku luku, gdje smo nastavili sa daljnjom sanacijom i gašenjem požara. Požar je ugašen u 22:30 - objavili su jučer iz DVD-a Vis.

Najčitaniji članci