Obavijesti

News

Komentari 4

Na Hitnoj zbog dima, opeklina: Vatra je ozlijedila 80-ak ljudi

Na Hitnoj zbog dima, opeklina: Vatra je ozlijedila 80-ak ljudi
1

Ravnateljica HZHM-a ističe kako su, za slučaj da se ukaže potreba, za ispomoć na splitskom području bili spremni i djelatnici hite službe iz Šibenika, Dubrovnika i Metkovića

VIDEO

U požaru koji od ponedjeljka bukti na više kilometara dugoj fronti od Omiša do Splita lakše je ozlijeđeno 80 osoba, uglavnom vatrogasaca, doznaje se od ravnatelja županijske Hitne medicinske pomoći Lea Luetića.

Luetić je u utorak ujutro Hini izjavio kako je Hitna u posljednja 24 sata pružila pomoć 80-ero osoba, od kojih su većina vatrogasci s terena, ističući kako je prava sreća da nitko od njih nije teže ozlijeđen.

"Svi ti ozlijeđeni su većinom vatrogasci, nešto malo ima i civila. Uglavnom se radilo o reakcijskom konjuktivitisu, prekomjernom udisanju dima i lakšim opeklinama ruku i nogu. Na požarištu se i dalje nalaze naša tri tima liječnika, tehničara i vozača koji gasiteljima pružaju pomoć u slučaju da im ona zatreba", kazao je Luetić i dodao da prate situaciju kako će se odvijati.

Doznaje se i da je večeras u Prihvatnom centru Spaladium Arene, organiziranom za zbrinjavanje u slučaju evakuacije i ozljeda zbog požara, sklonište zatražilo ukupno 11 osoba, od čega osam stranaca.

Stanje na požarištu oko Splita i dalje je nepromijenjeno - na stotine vatrogasaca iz gotovo svih dijelova Hrvatske bori se s vatrom, a u pomoć su im jutros oko 7 sati stigli i kanaderi.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru najavili su da će oko 10 sati svim medijima poslati posebno priopćenje vezano uz požar, koji je do sada poharao i uništio 4500 hektara borove šume, maslinika, niskog raslinja, trave i makije, ali i u kojemu su gorjela vozila, kuće, poslovni objekti.

 Iako je poznato o kolikoj se ukupnoj opožarenoj površini radi, kao i koliko vatrogasaca sudjeluje u gašenju požara, još se pouzdano ne zna koji mu je uzrok. Iako mještani s opožarenog područja ukazuju na mogućnost da su požari podmetnuti, u splitskoj policiji ističu kako se još uvijek ne može govoriti o uzrocima.

 "Tek kada požar bude ugašen, na mjestu događaja može biti obavljen očevid koji bi trebao pokazati koji je uzrok tog požara. Do tada ne možemo govoriti o njegovom nastanku. Policija radi po dojavama građana, a jesu li one točne pokazat će se uskoro", kratko je na upit Hine odgovorila Ana Čepić iz splitske policije.

 

Ljudi na Hitnoj zbog dima, opeklina

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Maja Grba Bujević izjavila je u utorak ujutro kako je hitna medicinska služba na splitskom području, na dijelovima zahvaćenim požarom, imala teška 24 sata.

Hitna je na terenu imala dodatnih sedam timova i, prema prvim informacijama, više od 70 intervencija - zbog saniranja opeklina, reaktivnog konjuktivitisa, trovanja dimom, iščašenja pa do pomoći koju su 'hitnjaci' pružali u evakuaciji stanovnika.

Ravnateljica HZHM-a ističe kako su, za slučaj da se ukaže potreba, za ispomoć na splitskom području bili spremni i djelatnici hite službe iz Šibenika, Dubrovnika i Metkovića, te kaže kako je primila puno poziva kolega iz hitne službe koji su bili spremni doći i pomoći, na čemu im zahvaljuje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"