Obavijesti

News

Komentari 24

Više od 80 udruga za životinje pisalo je Plenkoviću: Manijak koji je silovao psa će se izvući!

Više od 80 udruga za životinje pisalo je Plenkoviću: Manijak koji je silovao psa će se izvući!

Apeliramo da sazovete žurni sastanak predstavnika svih relevantnih institucija kako bi se utvrdila nadležnost i našlo rješenje da se Ivor Ivanišević izruči Hrvatskoj do 21. rujna, pišu udruge premijeru

VIDEO

Ivor Ivanišević, zaposlenik EU parlamenta, zlostavljao je svoje pse i internetom je dijelio materijale s eksplicitnim prikazom seksualnih aktivnosti sa psima. Belgija ga još nije izručila Hrvatskoj, a 21. rujna nastupa zastara, piše u priopćenju više od 80 udruga za životinje koje su se obratile Andreju Plenkoviću.

Ivor Ivanišević, manijak koji je silovao psa, izvući će se bez kazne zbog traljavog pravosuđa
Ivor Ivanišević, manijak koji je silovao psa, izvući će se bez kazne zbog traljavog pravosuđa

Silovao psa, izvući će se bez kazne

Slučaj Ivora Ivaniševića, manijaka koji je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je silovao psa, sramota je hrvatskog pravosuđa.

Županijski sud u Zagrebu je, kako doznajemo, krajem srpnja prihvatio njegovu žalbu, ukinuo prvostupanjsku presudu te vratio predmet prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. No, prema svemu sudeći, treće presude neće biti jer će nastupiti zastara.

- Ivor Ivanišević razotkriven je 2015. godine u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu. Policijskom istragom u njegovu stanu u Zagrebu oduzeto je stotinjak DVD-ova i CD-ova, a utvrđeno je i barem pet adresa e-pošte s kojih je slao fotografije pasa u seksualnim pozama s muškarcima i spolnih organa te opise sado-mazo odnosa sa svojim psima. Nedvojbeno je dokazano da je Ivanišević mučio i silovao pse, a njihovo fizičko i seksualno zlostavljanje dokumentirao je videodokazima. Pse je izgladnjivao i uvjetovao im hranu i vodu samo nakon što mu dopuste silovanje. Psi su bili izmučeni, izgladnjeli i s vidljivim ožiljcima i ozljedama. I mužjak i ženka poslani su u zagrebačko sklonište Dumovec gdje je kujica kasnije podlegla ozljedama. Ivanišević godinama izbjegava izručenje Hrvatskoj i odsluženje kazne aktivno provodeći legalne opstrukcije obrane i, nakon osude, računa na zastaru koja će nastupiti za malo više od dva tjedna - pišu udruge.

Prijatelji životinja Plenkoviću: 'Kaznite monstruma silovatelja pasa, ne dajte da ode u zastaru'
Prijatelji životinja Plenkoviću: 'Kaznite monstruma silovatelja pasa, ne dajte da ode u zastaru'

Priopćenje udruga

Poštovani gospodine Plenkoviću,

pišemo vam opet, ovaj put u mnogo većem broju. Vjerujemo da ste, kao i cijela hrvatska javnost, upoznati sa slučajem zaposlenika Europskog parlamenta Ivora Ivaniševića, koji je šest godina seksualno zlostavljao svoje pse i raspačavao internetom materijale s eksplicitnim prikazom seksualnih aktivnosti sa psima. Kako ga, nakon osude na zatvorsku kaznu od godinu dana za kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja i uhićenja u svibnju 2023., belgijska vlast još uvijek nije izručila Hrvatskoj, 21. rujna 2023. nastupa apsolutna zastara ovoga slučaja, što znači da Ivanišević neće biti sankcioniran za zlodjela koja je počinio!

Podsjećamo: Ivor Ivanišević razotkriven je 2015. godine u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu. Policijskom istragom u njegovu stanu u Zagrebu oduzeto je stotinjak DVD-ova i CD-ova, a utvrđeno je i barem pet adresa e-pošte s kojih je slao fotografije pasa u seksualnim pozama s muškarcima i spolnih organa te opise sado-mazo odnosa sa svojim psima. Nedvojbeno je dokazano da je Ivanišević mučio i silovao pse, a njihovo fizičko i seksualno zlostavljanje dokumentirao je videodokazima. Pse je izgladnjivao i uvjetovao im hranu i vodu samo nakon što mu dopuste silovanje. Psi su bili izmučeni, izgladnjeli i s vidljivim ožiljcima i ozljedama. I mužjak i ženka poslani su u zagrebačko sklonište Dumovec gdje je kujica kasnije podlegla ozljedama. Ivanišević godinama izbjegava izručenje Hrvatskoj i odsluženje kazne aktivno provodeći legalne opstrukcije obrane i, nakon osude, računa na zastaru koja će nastupiti za malo više od dva tjedna.

S obzirom na to da hrvatske institucije prebacuju odgovornost za izručenje, realna je mogućnost da će doći do zastare postupka i da će na slobodi ostati opasna osoba i počinitelj teških kaznenih djela. Ističemo da su osobe koje postupaju prema životinjama ovako gnjusno i odvratno recidivisti i da predstavljaju opasnost ne samo za životinje nego i za djecu. Sramotno je što takva osoba i dalje radi u Europskom parlamentu i godinama uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj. Vrlo je vjerojatno da Ivanišević i sada čini isti takav zločin nekoj drugoj životinji i distribuira sadržaje s fotografijama i snimkama seksualnog zlostavljanja pasa, ohrabren nedjelovanjem institucija i izostankom kazne.

Građanima Hrvatske, koji oštro osuđuju monstruozno mučenje i silovanje pasa koja je počinio Ivor Ivanišević, neshvatljivo je da hrvatske institucije ne mogu okončati ovaj postupak tako da se zadovolji pravda i spasi ugled Hrvatske kao države koja ne smije tolerirati zlostavljanje i silovanje životinja niti slati počiniteljima poruku da izbjegavanjem sudskog postupka mogu proći nekažnjeno.

Iako ni kazna od godinu dana zatvora nije ni približno adekvatna boli i patnji koju su psi pretrpjeli, sankcioniranje Ivora Ivaniševića iznimno je važno zbog sprječavanja sličnih kaznenih djela i zaštite žrtava koje se ne mogu same obraniti. Upozoravamo na činjenicu da je Ivor Ivanišević počinio ne samo morbidna i degutantna zlodjela nad psima, koja zdrav razum ne može pojmiti, već je dijeljenjem odurnog sadržaja poticao i druge da čine jednako užasna i kažnjiva nedjela, a vjerojatno to čini i dalje.

Stoga apeliramo na Vas da sazovete žurni sastanak predstavnika svih relevantnih institucija kako bi se utvrdila nadležnost i našlo rješenje da se Ivor Ivanišević izruči Hrvatskoj do 21. rujna 2023.

Molimo Vas za informaciju o poduzetom. Unaprijed zahvaljujemo na angažmanu da se provode propisi Hrvatske i EU-a i da se počinitelji kaznenih djela na štetu životinja najstrože sankcioniraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao