Obavijesti

News

Komentari 136

Vještačili su krivi tahograf?! Najjači dokazi krv, vlasi i slina

Vještačili su krivi tahograf?! Najjači dokazi krv, vlasi i slina
3

Vinko Ljubičić, pravni zastupnik obitelji nada se kako će Državno odvjetništvo podići optužnicu protiv Dragana Paravinje iako je potvrdio kako su vještačili krive tahografe

VIDEO

Završena je istraga protiv Dragana Paravinje (43), osumnjičenog da je 7. lipnja ove godine počinio kazneno djelo pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne Antonije Bilić (17) iz sela Kričke kraj Drniša. Istražni sudac šibenskog županijskog suda Igor Ninić će sljedećih dana predati spis Državnom odvjetništvu, koje će u roku od 15 dana odlučiti hoće li podići optužnicu, zatražiti proširenje istrage ili odustati od kaznenog progona. Uz zapisnike sa saslušanja dvadesetak svjedoka, u spisu će Državno odvjetništvo dobiti i vještačenja malobrojnih materijalnih dokaza, među kojima su Antonijina krv i vlasi pronađene u Paravinjinu kamionu te tahograf, koji bi trebao pokazivati njegovu rutu kobnoga dana. No, kako Vjesnik neslužbeno doznaje, vještačila su se dva tahografa od kojih nijedan nije bio instaliran u kamionu na dan Antonijina nestanka. To nam je u četvrtak potvrdio i Vinko Ljubičić, pravni zastupnik Antonijine obitelji.

- Uistinu, vještačeni tahograf ne odražava pravo stanje stvari, ali on nije jedan od ključnih ni odlučujućih dokaza. Stoga očekujemo da će odvjetništvo čim primi spis podići optužnicu - rekao nam je Ljubičić. Nakon Paravinjina uhićenja nagađalo se kako je on tahograf sakrio u supruginu torbu.

Pred tužiteljstvom je svakako težak posao s obzirom na kontradiktorna svjedočenja te malobrojne i manjkave dokaze. Svjedoci su izjavili da su 7. lipnja oko deset sati na Čikolskome mostu vidjeli Antoniju kako ulazi u bijeli kamion s plavom ceradom, a Paravinja je vozio plavi kamion sa sivom ceradom. Odvjetništvo će se, izgleda, najviše osloniti na Paravinjino priznanje nakon što je uhićen u Banjoj Luci, u kojem je tvrdio kako je Antoniju zadavio i bacio s mosta u jezero Brljan. No to je priznanje kasnije porekao. Tvrdio je kako je iznuđeno batinama. Antonijino tijelo ni nakon isušivanja jezera nije pronađeno. Paravinja se nalazi u pritvoru šibenskog zatvora. Odbio je poligraf i psihijatrijsko vještačenje.

Pravosudna praksa i u Hrvatskoj i u svijetu pokazuje kako je bez tijela žrtve izrazito teško dobiti osuđujuću presudu. No postoji nekoliko slučajeva koji su okončani osuđujućom presudom jer su sve indicije upućivale na krivnju optuženika.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...