Obavijesti

News

Vještine za sve branše: Znanje jezika uvijek je na dobroj cijeni

Vještine za sve branše: Znanje jezika uvijek je na dobroj cijeni
1

Jezici su jedna od ključnih vještina koje se traže prilikom zapošljavanja. To su prepoznali i roditelji Osječanke Petre te je upisali na američki koledž RIT Croatia na kojem je cijela nastava na engleskom

VIDEO

Osječanka Petra Todorović studira na američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku. Izabrala je Studij Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima. Bilo je pomalo teško odlučiti se za studij koji je stotinama kilometara udaljen od njezinog grada, ali imala je veliku podršku svojih roditelja.

- Za svoje dijete uvijek želiš najbolje. Poučena iskustvom koje sam ja prošla u obrazovanju, za Petru sam željela nešto drugačije, da nakon završetka fakulteta bude izgrađena osoba s različitim znanjima i da svoju karijeru može graditi bilo gdje u svijetu, a to će joj ovakav koledž doista i pružiti. Uvijek sam smatrala da je ulaganje u obrazovanje najbolji ulog za budućnost i to se sada doista pokazuje kao točno – rekla nam je Petrina majka Svjetlana.

Na RIT Croatia engleski govoriš kao materinji jezik

Svi studenti su tijekom ovog studija obvezni odraditi ukupno 1200 sati stručne prakse, što im osigurava vrijedno profesionalno iskustvo i prednost prilikom zapošljavanja. Petru je to posebno privuklo, kao i činjenica da se cijela nastava odvija na engleskom.

- Petra je već iskusila Dan karijera koji RIT Croatia organizira i na kojem je upoznala stručnjake iz područka koje studira. Također, engleski joj je gotovo postao kao materinji jezik – kazuje majka. Naglašava kako je posebna prednost koledža i pristup koji imaju prema studentima.

Pristupačnost i otvorenost prema studentima

- Pristupačnost i otvorenost koju profesori imaju je na visokoj razini. – opisala je Petra.

Svakom studentu se profesori jednako posvećuju, rade u malim skupinama i svi doprinose projektu na kojem rade.

- Profesori ih neprestano potiču da se angažiraju, da pokažu inicijativu. Fenomenalan tim ljudi koji radi na RIT Croatia sa studentima potiče ih da se ne utope u masi nego da razvijaju svoj puni potencijal – ističe majka. Na RIT Croatia je naglasak na primjenjivom znanju.

RIT Croatia uključuje roditelje u studentski život

- Ono što mi je posebno drago jest da s koledža, neprestano dobivamo konkretnu informaciju od profesionalaca o razvoju našeg djeteta, pisma u kojima nas profesori obavještavaju o svemu. Iako smo kilometrima daleko intenzivno smo uključeni u studentski život naše djece – objašnjava majka Svjetlana.

Završetkom studiranja na RIT Croatia dobivaju se dvije diplome – hrvatska i američka koje omogućuju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta. RIT Croatia je podružnica Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u i unutar kampusa u Dubrovniku i Zagrebu studentima nudi vrhunske američke visokoobrazovne studije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine
KOJI FAKS ODABRATI

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine

Jasno je kako su prednosti privatnih studija višestruke, a ovo su one koje predavači i studenti neprestano ističu. Povezanost sa svijetom rada, više vremena za konzultacije s predavačima, učionice budućnosti...

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!
DRŽAVNI ILI PRIVATNI STUDIJ?

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!

Istraživanje EduCentra pokazalo je kako bi 40 posto ispitanika rado upisalo privatni fakultet kada bi im to dopuštale mogućnosti. Shvaćajući koliko je ulaganje u obrazovanje bitna stavka sve češće biraju privatno obrazovanje...
10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?
ODABIR KARIJERE

10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?

Koje vještine danas najviše traže poslodavci i kako se lakše možete prodati na tržištu rada? Stručnjaci za profesionalno usmjeravanje donose ključne savjete kako odabrati studij i buduću karijeru