Obavijesti

News

Komentari 72

Hvar odsječen, more poplavilo ulice, u Splitu su uništeni auti

Hvar odsječen, more poplavilo ulice, u Splitu su uništeni auti
29

Dalmaciju je u utorak pogodio orkanski jugo. Vjetar radi veliku štetu u nekim gradovima, samo u Splitu oštećeno je najmanje 15 auta. Poplavljene su rive u Vodicama, Šibeniku, Kaštelima...

VIDEO

Sad me otac zvao, kaže kako nema struje, sjedi u mraku. Trebao bi u trgovinu, ali vjetar jako puše i stalno ga prati kiša pa se nigdje ne usudi autom. Nada se da će se smiriti situacija, čitatelj javlja stanje na Hvaru.

- HEP je konstantno na terenu, popravljaju strujne grede, zavala je odvojena od svijeta - dodaje čitatelj.

Dalmaciju je u utorak pogodio orkanski jugo. Meteorolozi su objavili preporuku ljudima da ne izlaze van, ako baš ne moraju. Vjetar radi veliku štetu u nekim gradovima, samo u Splitu oštećeno je najmanje 15 auta.

Poplavljene su rive u Vodicama, Šibeniku, Kaštelima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

U Splitu je zabilježeno više od 10 vatrogasnih intervencija, najčešće stabala koja su pala na automobile ili zakrčili ceste.

Na Marjanu su zabilježeni udari juga od 134 kilometra na sat, što je jedan od najjačih udara otkako postoje službena meteorološka mjerenja na Marjanu, prenosi HINA.

Pogledajte video kako su splitski vatrogasci uklanjali stablo s automobila na Poljičkoj cesti:

Pokretanje videa...

01:02

 


Rive su poplavile u Splitu, Omišu, Vodicama, a jugo je napravilo štetu i na brodovima.

Pokretanje videa...

02:56

Poplavile su i ulice priobalnih gradova. Čitateljica je poslala video poplavljenog centra Rijeke: 'Stanari u centru nemaju pristup svojim domovima', kaže. 

Pokretanje videa...

00:08

 

I  novigradskim cestama se otežano prolazi, razina vode iznosi 10-ak centimetara:

Pokretanje videa...

00:16

Nevrijeme nije poštedjelo niti Istru. Jaka kiša praćena snažnim udarima vjetra od ranog poslijepodneva pada i u cijeloj Istri, a posebice na jugu poluotoka - u Puli, Medulinu i Vodnjanu. Ne stvara veće probleme, prenosi HINA.

Mnogi kažu da ne pamte kada je bio tako veliki plimni val. More se počelo dizati negdje oko 20 sati, a onda na vrhuncu oko 21,45 sati potopljena je kompletna riva. More je stizalo do prometnice, a u starome gradu i do prvih ugostiteljskih radnji. 

Mnogi su sa strepnjom dolazili vidjeti hoće li i konopi privezanih brodica izdržati, a sreća je ta, što je porečka Marina jako dobro zaštićena od vjetra, pa većih šteta bar zasada nema.

No nije svugdje tako. Iz nekih djelova grada kažu da je more i pričinilo štetu. Negdje se uz obalu ne može niti automobilom, a za sav je promet zatvorena i dionica državne ceste DC75 Poreč-Novigrad zbog potopljenog mosta Antenal. Tamo se naime Rijeka Mirna ulijeva u more, a sa druge strane je veliki plimni val.

Ništa bolja situacija nije niti u Rovinju, Umagu, Puli i drugim istarskim gradovima uz samo more.

Državni meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje za prostor cijele obale. Jaka bura s olujnim udarima podno Velebita slabjet će prema kraju dana. Sutra se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u utorak navečer za Hinu kako je diljem županije, od Lastova i Neretve do Mljeta i Konavala, od jutra zabilježena 71 intervencija vatrogasaca, najčešće u uklanjanju srušenog drveća, a ista razina pripravnosti bit će i u srijedu.

Na Jadranu i područjima uz njega kiša će biti češća, lokalno i obilna, osobito u Dalmaciji, prenosi DMZ.

Prevrnuti tegljač

Iz Auto moto kluba BiH doznajemo kako je promet obustavljen na prometnici između Kupresa i mjesta Šujice u tomislavgradskoj općini zbog prevrtanja tegljača. Isti izvor upozorio je kako se na više prometnica nalazi granje na cestama, te odroni kamenja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag