Obavijesti

News

Komentari 72

Vlada bez rasprave razriješila Željka Sabu i Gradsko vijeće

Vlada bez rasprave razriješila Željka Sabu i Gradsko vijeće
6

Iako je Vlada odobrila da se da pet milijuna kuna Osijeku za suzbijanje najezde komaraca, Milanović je napomenuo kako se to ne bi trebalo pretvoriti u praksu

VIDEO

Stranka je stranka o strankama na Vladi ne pričamo, Vlada je Vlada . Porezna uprava je pod i ingerencijom ministarstva onda izravno i mene osobno, kazao je na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

'One koje ruše povjerenje u rad Porezne uprave treba udaljiti'

- Povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti naprosto neupitno odnosno oni koji to povjerenje ruše treba udaljiti iz sustava i za to se ne čeka na sudske odluke. Tu djelujemo sami to je naša odgovornost prema građanima - kazao je premijer.

U konkretnom slučaju Sisačko-moslavačke županije radi se o tome da je Porezna uprava u nekoliko navrata donosila dokumente. Službene osobe su usvajale dokumente s procjenom vrijednosti nekretnina, naveo je.

Slučaj Sisačko-moslavačke županije ide na internu reviziju

- Treba utvrditi odmah, još jednom proceduru koja se tu provodila, koji su protokoli, po kojim tablicama je to rađeno. Još jednom sve ponoviti. Tu nema čekanja pravosuđa jer mi to građanima dugujemo. Mi smo odgovorni za taj sustav. Dok mi razgovaramo u Hrvatskoj u nizu gradova i općina se vodi stotine postupaka u kojima sudjeluju porezni inspektori, kojima se procjenjuje imovina i to povjerenje mora postojati. To je institucija jednako važna kao najvažnije institucije u državi - kazao je Milanović i zamjeniku ministra financija Borisu Lalovcu naredio je da u najkraćem roku ako je potrebno u slučaju Sisačko-moslavačke županije ponovi procedura i podvrgne je internoj reviziji.

- Treba objasniti nama i javnosti zašto je nešto procijenjeno ovoliko, a nije onoliko. Ako odgovor ne bude zadovoljavajući oni koji su za to odgovorni će snositi sankcije -  zaključio je Milanović.

Sabo i vukovarsko vijeće razriješeni jer nije usvojen proračun

Vlada je bez dodatne rasprave raspustila vukovarsko Gradsko vijeće i razriješila dužnosti vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu i njegove zamjenike . Razlog tome je što 28. ožujka 2014. na sjednici Gradskog vijeća nije usvojen proračun.

Veleposlanstvo u Mađarskoj prodaju za 292.000 eura

Banski dvori dali su suglasnost za prodaju zgrade bivšeg veleposlanstva Hrvatske u Mađarskoj i to za ponuđenu cijenu od 292.000 eura . Naime, Vlada je u kolovozu 2013. godine pokrenula postupak prodaje zgrade na adresi Nogradi u 28/b u Budimpešti za 290.000 eura nakon što je, zbog procijenjene previsoke cijene u više pokušaja od 2000. godine prodaja zgrade propala.

- Ta nekretnina je bila samo trošak je se nije koristila 13 godina . U ovom trenutku imamo mogućnost  prodati tu nekretninu - kazala je Pusić.

Veleposlanstvo u Budimpešti je provelo javno nadmetanje, a za kupnju je pristigla jedna ponuda. Sastavljen je prijedlog kupoprodajnog ugovora, a za potpisivanje ugovora ovlašten je veleposlanik Hrvatske u Budimpešti Gordan Grlić.

U HŽ Cargu smanjuju plaće i zbrinjavaju čak 804 radnika

Ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je kako će se optimizirati broj zaposlenih u HŽ Cargu . Smanjit će se plaće i zbrinuti 804 radnika.

Vlada je prihvatila smjernice plana restrukturiranja HŽ Carga za razdoblje od 2014. do 2018. godine. Smjernice između ostalog uključuju smanjenje broja zaposlenih, bruto plaća zaposlenih, te financijsku konsolidaciju. Iz sustava će otići 804 radnika i to tako da se za 300 radnika da otpremnina, 44 radnika rasporedi u Željeznički fond te da se ostalima ponudi otkazni roku uz otpremninu . Resorno ministarstvo zaduženo je da izradi konačni  program restrukturiranja HŽ Carga te da isti uputi Europskoj komisiji na prethodno odobrenje.

- Za konsolidaciju i restrukturiranje HŽ Carga, kao i za zbrinjavanja radnika, neophodan je kredit od 250 milijuna kuna - rekao je ministar prometa Hajdaš Dončić.

U skladu s navedenim Vlada je dala suglasnosti i državna jamstava za kreditno zaduženje HŽ Carga u iznosu od 250 milijuna kuna.

Vlada odobrila pet milijuna kuna za 'osječke komarce'

Vlada je na teret proračunske zalihe odobrila pet milijuna kuna radi sufinanciranja dijela troškova za suzbijanje najezde komaraca na području Grada Osijeka u 2014. godini . Ovo smo pristali sufinancirati mada za buduće treba vidjeti da i gradovi odrede svoje prioritete, rekao je premijer Milanović. Napomenuo je da se ovo ne bi trebalo pretvoriti u kontinuiranu praksu, jer već godinama država uskače.

- To će napraviti i ove godine ali lokalna samouprava bi trebala u godišnjem planiranju sredstava voditi računa da je to nešto što je stvarna potreba ljudi koji tamo žive. Država će pomoći, ali u svakom gradu i svakom djelu Hrvatske postoji neka posebna drugačija potreba, a naša sredstava su ograničena. Treba vidjeti što je ove godine i s Vukovarom. Ne znam jesu li se obratili da ne bi bilo prekasno. Apeliram na sve jedinice lokalne samouprave da planiraju svoje vitalne potrebe. Negdje su to komarci negdje je to neki drugi problem. Država može iznimno pomoći i uskočiti, ali to ne može postati svakogodišnja praksa - rekao je.

Pozvao je da se pogleda što ima u Vukovaru za ovu godinu jer je to iduća "neuralgična točka" da ne bi oni zakasnili s molbom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku