Obavijesti

News

Komentari 119

Premijer: Imamo sredstva! Ne ukidamo mjere zapošljavanja

Premijer: Imamo sredstva! Ne ukidamo mjere zapošljavanja
7

Premijer Zoran Milanović je na početku sjednice Vlade RH kazao da se ne prekida zapošljavanje mladih te da neće čekati garancije. Do ljeta će zahtjevi biti riješeni

VIDEO

U skladu s politikom Vlade našli smo načina da se praktički ne prekida zapošljavanje mladih , poručio je na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović . No, nije objasnio gdje je nabavio potreban novac.

Milanović je samo kazao da je intencija Vlade da se što je moguće manje sredstava troši iz nacionalnog proračuna , a što je moguće više iz raspoloživih europskih sredstava.

- Dakle, nećemo čekati ni garancije za mlade nego krećemo odmah i do ljeta će svih 5000 zahtjeva, koji su u proceduri, biti riješeni - poručio je premijer.

Pozvao je, a nada se ne uzaludno, da se ne nasjeda na galamu . Ustvrdio je da u Vladi rade ozbiljno , po proceduri i sve da se uzme svaki mogući euro tamo gdje postoji u europskim fondovima kako bi se tako rasteretio državni proračun , koji je prenapregnut jer živimo izvan mogućnosti.

Ostojić: Oni koji su dobili skupe aute, nisu ih tražili

Vlada je posebnom odlukom zaključila sagu vezanu za 11 skupocjenih automobila Audi A6 koji će se ustupiti MUP-u.

- Ti automobili namijenjeni su za rad policije u segmentima koji su najpotrebniji. U za zamjenu ministarstva će dobiti automobile srednje klase iz MUP-a koje su nabavljene prošle godine i time bi se uskladili s ranijom uredbom - kazao je ministar Ranko Ostojić .

Ministarstva plaćaju rate leasinga, a MUP održavanje i gorivo

Središnja tijela državne uprave koja ustupaju vozila, odnosno 11 ministarstava, plaćati mjesečne rate operativnog leasinga, sukladno sklopljenom ugovoru s dobavljačem. MUP će, pak, plaćati troškove održavanja koji nisu ugovoreni i troškove goriva.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Bauk: Građani neće više ići od šaltera do šaltera

Ministri su prihvatili Zakon o državnoj informacijskoj infrastrukturi kojim se namjerava urediti područje elektroničke uprave i omogućiti svima dostupnost podataka koje prikupljaju institucije u javnom sektoru.

- Građani i poslovni subjekti ne moraju znati podjele odgovornosti unutar državnih tijela javnih službi i gubiti vrijeme istražujući gdje se rješavaju pojedini zahtjevi već je država ta koja im mora osigurati najjednostavniji način pristupa uslugama - kazao je ministar uprave Arsen Bauk.

Iz tog razloga predlaže se uspostava središnjeg državnog portala kao jedinstvenog virtualnog upravnog mjesta.

- Sve navedeno osigurat će primjenu principa samo jednom i to digitalno kao jednog djela administrativnog rasterećenja građana i poslovnih subjekata te time ostvariti preduvjete za državu bez papira - kazao je.

ARTZU se pripaja HAKOM-u

U sklopu provedbe racionalizacije Agencija za regulaciju tržišta željezničkih usluga pripaja se Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije kojim nastaje nova jedinstvena nacionalna regulatorna agencija Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti. Agencija će zadržati kraticu HAKOM zbog prepoznatljivosti.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je da se ovime u okviru fiskalne konsolidacije ostvaruju uštede u proračunu u visini od oko 2,3 milijuna kuna za ovu godinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...