Obavijesti

News

Komentari 0

Vlada: Frani Barbariću produžen mandat na čelu Uprave HEP-a

Vlada: Frani Barbariću produžen mandat na čelu Uprave HEP-a

Kako se navodi u priopćenju, Nadzornom je odboru predloženo i da se mandat produži Petru Sprčiću i Tomislavu Šambiću kao članovima Uprave

VIDEO

Vlada je u četvrtak, na zatvorenom dijelu sjednice, Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predložila imenovanje Frane Barbarića, kojem je prije dva dana istekao mandat, predsjednikom Uprave toga društva na najduže šest mjeseci.

Kako se navodi u priopćenju, Nadzornom je odboru predloženo i da se mandat produži Petru Sprčiću i Tomislavu Šambiću kao članovima Uprave, do imenovanja predsjednika i članova putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Novom predsjednicom Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja imenovana je Jasna Kudek Mirošević, a članovima Željko Jozić, Antonija Mirosavljević, Suzana Hitrec, Zlatko Stić i Ivana Bašić, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Na osobni zahtjeva razriješen je zamjenik glavne tajnice Vlade Goran Jutriša, a novom zamjenicom glavne tajnice imenovana je Ivana Penić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Güttler imenovan je zamjenikom glavne ravnateljice Državnog hidrometeorološkog zavoda, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Imenovani su i ravnatelji ureda – tajnici radnih tijela Vlade: Ivana Marinković Županc imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku, Nina Ban Glasnović ravnateljicom Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje, Ines Uglešić ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo, a Robert Matijević ravnateljem Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava.

Kako se navodi u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice, Vlada se očitovala Ustavnom sudu na dopunjeni zahtjev za dostavu očitovanja u vezi s prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.