Obavijesti

News

Komentari 15

Vlada govori o reformama, a već snuju nove izbore...

Vlada govori o reformama, a već snuju nove izbore...
1

Analitičari tvrde kako Vlada učinke sadašnjih reformi očekuje na proljeće sljedeće godine. Zato će za to razdoblje vjerojatno i tempirati izbore

VIDEO

U ponedjeljak je Vlada plasirala bombu. Od 1. studenoga ukida se harač i porezne olakšice u sustavu poreza na dohodak.
Informacija je odmah izazvala paniku i zavladao je strah među svima onima koji imaju pravo na osobni odbitak. Stručnjaci su se našli u čudu. Čemu tako rana najava poreznih reformi!? One se u pravilu objavljuju uoči stupanja na snagu kako bi se spriječile malverzacije. Već u utorak, nakon lavine kritika, Vlada daje novo tumačenje reforme. Izmjene poreza na dohodak vrijede od 1. srpnja, ali će se i dalje ipak priznavati osobni odbici i odbici za djecu.
Srijeda - novi ustupak. Ministar Šuker najavljuje da će porezne olakšice vrijediti za prvih pola godine, pa će 2011. godine građani ipak dobiti pola povrata poreza.
Iako paket mjera sadrži reformske elemente, neki  analitičari smatraju kako je, mijenjajući na dnevnoj bazi tumačenja i pritom krajnje pažljivo osluškujući puls javnosti, vladajuća stranka zapravo otkrila kako iza “plana spasa” stoji  politička, predizborna logika.
Ako nas EU u veljači iduće godine odluči primiti, HDZ-u će to biti dobar trenutak za izbore. Građani će biti sretni zbog Unije, dobit će pola povrata poreza, a neke će skupine zbog reformi imati više novca.
- Ovim mjerama vladajući žele pogodovati svima, a to je nemoguće, no napravili su fini balans - kaže politolog Višeslav Raos.
- Izašli su u susret krupnom kapitalu, koji štite kao ličke medvjede - kaže Silvano Hrelja i dodaje da su umirovljenici ošišani kao ovce. Politolog Raos slaže se s njim:
- Prije svega su ciljali na poduzetnike, tj. one koji imaju vlastiti kapital - kaže Raos.
- Niži slojevi dobivaju od 20 do 120 kuna - kaže Krešimir Sever te dodaje kako će jedino menadžeri s visokim plaćama dobro proći pa mogu ciljati na tu skupinu.
- To je skup namjera bez jasna cilja te nije jasno kako će i tko to provesti. Očito je riječ o predizbornom pamfletu - kaže Sever. Dragan Kovačević (HNS) misli da je to račun bez krčmara i smatra da ni na jednim izborima do sada gospodarski programi nisu privukli ni odbili bilo čiju skupinu birača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu