Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

'Vlada je sindikatima ponudila koliko može, razgovarat ćemo'

Mi smo uvijek otvoreni za razgovor i u nijedan od tih razgovora ne idemo s figom u džepu. Na prijašnjim sastancima jasno smo rekli koliko novca imamo na raspolaganju, kaže Marić...

Zagreb: Sabor raspravlja o rebalansu proračuna zbog jamstava Uljaniku
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31 komentara

Štrajk je legitimno pravo, poručio je ministar financija Zdravko Marić na najavu sindikata javnih službi zakazan za 20. studenog. Ministar je naveo kako su imali pregovore sa sindikatima, pred koje su izašli s ponudom koju je dio sindikata smatrao prihvatljivom, dok drugi dio nije.

- Mislim da ćemo ovaj tjedan imati još jedan razgovor. S njihove strane bio je poziv da se još jednom nađemo. Mi smo uvijek otvoreni za razgovor na koji nikada ne idemo s figom u džepu nego vrlo otvoreno i transparentno. I na prijašnjim sastancima jasno smo rekli koliko novca imamo na raspolaganju - kazao je ministar. 

Nudimo ono što je zaista moguće i izvedivo, te da su zato išli s povećanjem osnovice plaća od početka iduće godine za tri posto uz sve ono što je potpisano kolektivnim ugovorima od božićnice, regresa i sličnog. 

Zagreb: Sindikat javnih službi najavio Å¡trajk SINDIKATIMA PREKIPJELO Građani zaslužuju bolje: Javni službenici u štrajku od 28. 11.

- S naše strane mislim da je sve fer. Razlikujemo se po pitanju očekivanja i mogućnosti -  rekao je Marić.

Prokomentirao je i zahtjev sindikata da se osnovica poveća za šest do sedam posto.

- U sabornici čujem i 10 posto i to od istih onih koji su istim tim sindikatima smanjivali koeficijente. Nitko sretniji od nas da imamo mogućnosti i da javne financije mogu pretrpjeti takav postotak - kazao je. 

Marić je naveo kako tri postotno povećanje bez regresa i božićnica iznosi preko 900 milijuna kuna. 

- Svaki postotak je 300 milijuna kuna pa možemo računati. Pundu koju smo iznijeli smatramo da je održiva i to je u okviru naših mogućnosti koje imamo za 2019. godinu - odgovorio je ministar.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message