Obavijesti

News

Komentari 32

Milanović: S projektom Kupari smo možda mogli i malo brže

Milanović: S projektom Kupari smo možda mogli i malo brže
23

Kao vlasnik pet hotela i pratećih objekata upisano je Ministarstvo obrane, a nekretnina nema nikakvog tereta, znači da nema prepreke za pokretanje projekta

VIDEO

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila Zakon o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sidikata.

Ministar Mirando Mrsić je rekao kako je dosadašnji zakon polučio rezultate, ali da se novi donosi kako bi se ubrzalo kolektivno pregovaranje. Njime se propisuju kriteriji i postupak utvrđivanja reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata više razine za sudjelovanje u tripartitnim tijelima na nacionalnoj razini, te kriteriji i postupak utvrđivanja reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje. 

- Usuglašen je sa socijalnim partnerima - rekao je.

Miljenić: Reguliramo prodaju ovršnih predmeta

Zakon o provedbi prodaje nekretnina i pokretnina u ovršnom postupku prati Ovršni zakon, rekao je Orsat Miljenić. Objasnio je kako taj Zakon regulira prodaju ovršnih predmeta pri čemu će svi podaci Fine biti na internetu. 

- Postići ćemo bolje cijene. Dosad je bilo oštećivanja dužnika - rekao je Miljenić.

To je komentirao i premijer.

- Kao primjeri lokala u centru grada. Država ih je nekom dala u najam kad je njihova vrijednost bila 200 eura, a sad isti ti su u podnajmu za 5000 eura. Imate se razloga osjećati kao budala kad sjedite u tom lokalu. To je naša odgovornost - rekao je Milanović. 

Vlada je usvojila i Zakon o izvlaštenju i određivanju naknade.

Drugim riječima, tim se zakonom potiče rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama. Izvlaštenje se provodi kad se imovinsko pravni odnosi ne mogu riješiti bez intervencije države. U tom slučaju država je arbitar. Ovaj zakon vlada je donijela, kažu, zbog hitnog pokretanja investicijskog ciklusa u RH.

Kreće projekt Kupari

Vlada će na današnjoj sjednici pokrenuti turistički razvojni projekt na lokaciji Kupari, u općini Župa dubrovačka. Kao vlasnik je upisano Ministarstvo obrane, a nekretnina je bez tereta, što znači da nema prepreke za pokretanje projekta. Podsjetimo, bivši i sadašnji ministar najavljivali su investicije, ali još ništa od natječaja. Pet hotela i pratećih objekata čeka privatizaciju već više od 20 godina. 

Ministar turzima Darko Lorencin izvijestio je kako je njegov resor dostavio zahtjev za pokretanje projekta Kupari Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. 

- U naravi su hoteli u bivšem vojnom vlasništvu. U tijeku je postupak nove izmjere za nove zemljišne knjige - rekao je Lorencin. 

Premijer Milanović rekao je kako se nakon 20 godina ove nekretnine tek sad komercijaliziraju. 

- To su objekti koji su imali stotine i stotine kreveta, srušeni su u ratu. Trebale su nam dvije godine da ovo pokrenemo, nije se moglo preko noći, ali što se radilo 20 godina? To su mrtvi kapitali države za koje vjerujem da će vladati velik interes. Možda se moglo brže, ali 20 godina?! Ovo nije jedini primjer. Sljedeći su Brijuni - rekao je premijer.

Ministar Darko Lorencin obrazložio je i Zakon o turističkoj inspekciji. Inspekcija postoji od 1. siječnja. Zakonom se uređuje upravljanje, ustrojstvo, prava i obveze turističkih inspektora i prekršajna odgovornost.

'Kupari se daju u dugoročnu koncesiju'

Ministar Darko Lorencin u obraćanju novinarima nakon sjednice Vlade je rekao kako je Ministarstvo turizma imenovalo povjerenstvo za pokretanje projekta Kupara. 

- Definira se tko i što se daje u natječaj, odnosno na dugoročnu koncesiju od 99 godina, s ciljem pronalaženja najboljeg koncesora. Prvo prikupljamo interese, a onda povjerenstvo sugerira Vladi RH daljni tijek postupka. najizglednije je da će nakon toga biti obvezujući natječaj - rekao je ministar Darko Lorencin. 

Vlada je osnovala Povjerenstvo za medusektorsku koordinaciju za nacionalni sustav za praćenje emisija stakleničkih plinova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.