Obavijesti

News

Komentari 63

Milanović: Ovo je sitna prljava provala u sigurnosni sustav

Milanović: Ovo je sitna prljava provala u sigurnosni sustav
3

Na te dokumente imali smo pravo predsjednik i ja, svatko tko je ranije to vidio je sudionik afere. Sve se svodi na sitnu prljavu provalu, rekao je premijer na Vladi

VIDEO

Javnost je zadnjih dana bila bombardirana špijunskom aferom. Neki ne mogu bez toga. Uronjeni su u to kao u tekućinu života. Ljudima je teško razaznati o čemu se tu radi, ali uskoro će saznati. Onaj tko je htio istjerati lisicu istjerat će grizlija, rekao je premijer komentirajući aferu prisluškivanja. 

Potom je skrenuo pažnju na to što su mediji ispočetka aferu nazivali Watergate, te zaključio da očito nisu dovoljno upućeni kada su je uspoređivali s aferom koja je bila provala. Na kraju je zaključio kako je afera ipak postala Watergate.

- Došlo je do provale u sigurnosni sustav. Na te dokumente imali smo pravo predsjednik i ja, svatko tko je ranije to vidio je sudionik afere. Sve se svodi na sitnu prljavu provalu, rekao je premijer.

'Hrvatska će do Nove godine imati 21 ratifikaciju'

Milanović je odmah na početku sjednice Vlade rekao kako danas ide u Berlin gdje će razgovarati s njemačkim suradnicima. Potom je pojasnio stvari koje smatra da nisu svima jasne. 

- Hrvatska je od 50 uvjeta koje je morala ispuniti za ulazak u EU pala na njih 10, od kojih će većina biti riješena do Nove godine. Naravno da skeptika ima i da je situacija teška i delikatna, ali ponavljam - do Nove godine većina uvjeta će biti riješena i imat ćemo 21 ratifikaciju - rekao je Milanović i dodao kako je jedan od uvjeta splitsko brodogradilište te je pozvao odgovorne da što prije potpišu ugovor.

Vlada RH o izmjenama Zakona o policiji

Vlada na današnjoj sjednici raspravlja o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnom gospodarstvu te izmjenama Zakona o policiji. 

Izmjenama zakona o policiji se pravo na neto iznos otpremnine policajcima koji odlaze u invalidsku ili prijevremenu mirovinu odgađa od 1. siječnja 2013. do 1 siječnja 2015. Razlog je racionalizacija troškova.

- Mi za ovo nemamo novca. Bruto iznos za otpremnine 500 djelatnika, koji su predviđeni za odlazak u mirovinu 2013. godine iznosio bi 7,2 milijuna kuna. Promjenom odredbe članka 21, kojom je propisana isplata 10 prosječnih neto plaća po prosječnom zaposlenom u Hrvatskoj, bilo bi potrebno osigurati 63,5 milijuna. Ovo je apsolutno situacija koju ne možemo izvesti niti imamo sredstva za to - objasnio je ministar Ranko Ostojić.

Milanović: Nije istina da želimo naštetiti Slavoniji

Premijer se na sjednici Vlade dotakao i ogovaranja Hrvatske u inozemstvu.

- Govori se da je u Hrvatskoj obezglavljena administracija. Radi se o ogovaranju koje ima stranački predznak. Kad se govorilo da nije bilo konzultacija vezano za podjelu Hrvatske na dvije regije, to nije istina. Nije istina kad se govori da želimo naštetiti Slavoniji. To bi se moglo dogoditi jedino ako Hrvatska bude imala stopu rasta veću od 10 posto, a to nema ni Kina - rekao je premijer.

'Skuplje je održavati aute nego kupiti nove'

Vlada je usvojila i odluku o davanju suglasnosti Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici za nabavu automobila. Premijer je ponovio kako takve teme nisu teme za sjednicu Vlade, jer je to ispod svake razine.

- Svakih četiri, pet ili šest godina vozni se park treba mijenjati jer su troškovi za održavanje preveliki. Kao da netko te automobile koristi za uživanje, to su naprosto radni strojevi - rekao je premijer te dodao kako su troškovi održavanja starih automobila veliki.

- Igramo se demagogije umjesto da nabavimo automobile na lizing. Poreznim obveznicima ne možemo objasniti koliki su troškovi održavanja starih automobila - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...