Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Vlada odlučila: Cijena dionice HT-a 265 kuna

Ponude za kupnju dionica podnijelo je 358.000 građana. Višak novca bit će im vraćen do 12. listopada na tekući račun naveden u ponudi

R:Anić
Foto: R:Anić
5 komentara

Cijena dionice T-HT-a bit će 265 kuna, odlučila je Vlada. Paketi su prepolovljeni za 54 posto, a smanjivat će se proporcionalno, ovisno o pojedinoj uplati. Prosječni će paket umjesto 34.043 kune, rekao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, biti “težak” 15.100 kuna. Maksimalni paket koji se mogao kupiti iznosio je 38.000 kuna, a sada iznosi 17.853 kune i ima 67 dionica. 358.406 građana, odnosno 10 posto Hrvata. Višak novca građanima će biti vraćen do 12. listopada na tekući račun naveden u obrascu za ponudu, a u četvrtak ujutro dionice će se proknjižiti. Vlada u javnoj ponudi prodaje najviše 32,5 posto dionica HT-a, od čega je 25 posto dionica prioritetno rezervirano za hrvatske građane, a institucionalnim je investitorima namijenjeno do 7,5 posto dionica. Premijer Sanader na sjednici je rekao kako je ovakav odaziv za upis dionica pokazatelj da je tržište kapitala u Hrvatskoj profunkcioniralo te da je odaziv i pokazatelj realnog porasta standarda građana. Dodao je kako se Vlada oštro protivi uvođenju poreza na kapitalnu dobit. Na sjednici je također iznesen i podatak o potražnji koja je bila za 5,6 puta veća od ponude. U emisiji "Otvoreno" ministar Damir Polančec najavio je skok cijena dionica već krajem tjedna.
- Realno je očekivati da će već u petak biti velik skok dionica - kazao je. Dionice će u petak 5. listopada biti izlistane na zagrebačkoj i londonskoj burzi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message