Obavijesti

News

Komentari 63

Premijer o kampusu Borongaj: To je kao četiri Pelješka mosta!

Premijer o kampusu Borongaj: To je kao četiri Pelješka mosta!
9

Vlada RH danas je raspravljala o Izvješću o radu i poslovanju HRT-a, o Zakonu o šumama, o kreditu HŽ-a od 170 milijuna kuna, o studentskom kampusu Borongaj

VIDEO

Vlada je izmijenila Zakon o šumama kojima se pojednostavljuje postupak izdvajanja šume i šumskog zemljišta u državnom vlasništvu koja se prostornim planom proglase građevinskim područjem. Ovime se omogućuje izgradnja golf igrališta i kampova koji su prostornim planom predviđeni na šumskom zemljištu, s tim da se iste površine ne uključuju u građevinsko područje već ostaju u šumsko-gospodarskom području.

- Svrha je dati mogućnost prava gradnje što u ovom trenutku predstavlja idealni model, jer se s jedne strane osigurava zaštita šume i šumskog zemljišta uz mogućnost ostvarivanja svrhe predviđene prostornim planovima i realizacije novih investicijskih projekata - rekao je ministar Tihomir Jakovina.

Milanović: Za razliku od japanske vlade nećemo utjecati na program HTV-a

Na sjednici je prihvaćeno i Izvješće o poslovanju HRT-a za 2012. uz kojeg je vidljivo negativno poslovanje s gubitkom od 30 milijuna kuna. U Vladi su upozorili na nužnost žurne provedbe restrukturiranja, jer svaki dan kašnjenja HRT-u stvara dodatne gubitke. Premijer Zoran Milanović je ustvrdio:

- S obzirom na to da za razliku od japanske vlade nećemo ostvarivati utjecaj na program, ono što očekujemo jest financijska konsolidacija rada HRT-a. O kvaliteti programa svatko kao konzument ima svoje mišljenje. Prema tome financije su ono što me zanima i prema tome ću se orijentirati - kazao je.

Kreditno zaduženje HŽ-a

Vlada je dala i suglasnost HŽ Infrastrukturi za kreditno zaduženje kod OTP banke od 170 milijuna kuna. Riječ je o reprogramu kredita zaključenog 13. veljače 2013., koji je HŽ Infrastruktura kako bi osigurala likvidnosti i nesmetano poslovanje zbog nemogućnosti naplate potraživanja od HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga.

Projekt Borongaj - to su kao četiri Pelješka mosta

Banski dvori darovali su nekretnine u vlasništvu države u Zagrebu u svrhu izgradnje Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj, čija vrijedno više od milijardu kuna. Ministar Jovanović ustvrdio je da je dezinformacija da je zbog države propalo 400 milijuna eura za ovaj projekt.

- Nisam ovo sklon gledati kao državnu darovnicu, kao da smo dali nešto svoje. To je državno i ide državnom javnom sveučilištu. Sve je to naše jedan smo rod, što bi se reklo u šahu. Procjena cijelog projekta je preko milijardu eura. To je ogromno i pitanje je li to ostvarivo baš u tom iznosu. To su četiri Pelješka mosta - kazao je Milanović.

Poručio je da je ovo milenijski projekt i napomenuo je da će država taj projekt potpomagati.

- Ambicije su ogromne, možda bi bilo realnije da su velike, a ne ogromne. Mi smo predali ovo zemljište Sveučilištu i to ne treba gledati kao milostinju ili milodar. To je način na koji se zemljištima treba raspolagati. Država s time ne radi ništa konkretno i evo onome tko će napraviti - kazao je Milanović.

>>> Cijeli dnevni red pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)