Obavijesti

News

Komentari 3

Vlada Srbije proglasila je dan žalosti zbog stradalih na Kosovu

Vlada Srbije proglasila je dan žalosti zbog stradalih na Kosovu

U Beogradu je, u povodu situacije na sjeveru Kosova, u tijeku sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s veleposlanicima zemlja članica tzv. Kvinte - SAD, Njemačke, Italije, Francuske i Velike Britanije

VIDEO

Vlada Srbije proglasila je, na izvanrednoj sjednici u utorak, 27. rujna za Dan žalosti "povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji" nakon oružanog sukoba skupine naoružanih Srba i kosovske policije, u kojem je u nedjelju ubijen jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

"Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u srijedu, 27. rujna, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju počast stradalima na Kosovu i Metohiji", navedeno je u kratkom priopćenju.

Analitičari o napadu na Kosovu: 'Kaos na ruku ide Rusiji i Vučiću'
Analitičari o napadu na Kosovu: 'Kaos na ruku ide Rusiji i Vučiću'

Službeni Beograd optužuje kosovskog premijera Albina Kurtija tvrdeći da provodi teror nad Srbima sa sjevera Kosova i da je nedjeljni oružani sukob posljedica njihovog samoorganiziranja u otporu "teroru Prištine", dok vlasti Kosova vide Srbiju kao organizatora i logističku podršku kosovskim Srbima.

U Beogradu je, u povodu situacije na sjeveru Kosova, u tijeku sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s veleposlanicima zemlja članica tzv. Kvinte - SAD, Njemačke, Italije, Francuske i Velike Britanije.

Smrt policajca

Smrt kosovskog policajca ubijenog u nedjelju iz zasjede, koju je pratila razmjena vatre između teško naoružanih osoba skrivenih u samostanu, predstavlja jedan od najozbiljnijih incidenata koji se dogodio posljednjih godina na sjeveru toga područja, a u pozadini mu je blokada pregovora između Beograda i Prištine.

Džipovi, zolje, mitraljezi: Kosovska policija pokazala oružje zaplijenjeno od Srba
Džipovi, zolje, mitraljezi: Kosovska policija pokazala oružje zaplijenjeno od Srba

Kosovo je u ponedjeljak zatražilo od Srbije da mu izruči srpske napadače koji su pobjegli nakon sukoba s kosovskim policajcima na sjeveru Kosova u kojem su poginula trojica napadača i kosovski policajac.

Napadači su upali u selo Banjsku u nedjelju sukobivši se s policijom i zabarikadiravši se u srpskom manastiru. Policija je preuzela nadzor nad manastirom u nedjelju, nakon što su poginula trojica napadača i jedan policajac.

Kosovski premijer Albin Kurti ustvrdio je da je teško naoružanu skupinu profesionalno uvježbala, isplanirala, politički podržala i materijalno financirala i logistički pomogla Srbija. 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zanijekao je Kurtijeve optužbe da je Beograd orkestrirao napad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe