Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Vlada: 'Za Istanbulsku smo izdvojili milijun i 490 tisuća kn'

Obzirom da se državni proračun donosi se za svaku godinu, s projekcijama za dvije naredne godine, nije moguće dati projekciju sredstava za provođenje Konvencije za sljedećih 10 godina

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27 komentara

Vlada je odgovorila predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću kojeg je zanimalo koliki će biti troškovi za provedbu Istanbulske konvencije, na koji način će sredstva biti raspoređena, koliko će otići na mjere suzbijanja nasilja koje propisuje Konvencija, koliko će sredstava dobiti civilne udruge... 

- U državnom proračunu osigurana su financijska sredstva na pozicijama državnih tijela, za 2018. godinu u iznosu od 71.082.327 kuna, dok su za 2019. u iznosu od 70.566.264 kuna. Navedeni iznosi čine zbroj financijskih sredstava već osiguranih za provedbu mjera Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji za 2018. godinu u iznosu od 69.592.327 kuna i 2019. godinu u iznosu od 69.076.264 kuna te dodatnih sredstava osiguranih za provedbu Konvencije u iznosu od milijun i 490 tisuća kuna za 2018. godinu, kao i milijun i 490 tisuća za 2019. godinu - stoji u odgovoru Vlade.

STRANI MEDIJI O RH: 'Polemika o Istanbulskoj trajala je dugo i podijelila je društvo'

Ministarstvo za demografiju, ističe Vlada nadalje, za provedbu mjera Nacionalne strategije, putem koje će se ostvariti i provedba Konvencije, na godišnjoj razini osiguralo je sedam milijuna i 340 tisuća kuna. 

- Sredstva su namijenjena provođenju projekata i programa organizacija civilnoga društva s ciljem prevencije i suzbijanja nasilja te pružanja pomoći žrtvama koje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodjeljuje putem natječaja i u tu svrhu je na godišnjoj razini osigurano 500 tisuća kuna, za rad skloništa osigurano je šest milijuna i 800 tisuća kuna, a za edukacije i tisak materijala 40 tisuća kuna - odgovorili su iz Vlade.

NAKON GLASANJA O IK Protivnici konvencije: Neće biti raskola u HDZ-u, nema drame

Obzirom da se državni proračun donosi se za svaku godinu, s projekcijama za dvije naredne godine, dodali su, nije moguće dati projekciju sredstava za provođenje Konvencije za sljedećih 10 godina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message