Obavijesti

News

Komentari 50

Vlada želi prodati ambasadu u Mađarskoj, spustili su i cijenu

Vlada želi prodati ambasadu u Mađarskoj, spustili su i cijenu
4

Tako se prodaje: Vila je kupljena za 240.000, a prodavali su je za 500.000 eura. Oglašavali su prodaju samo na kartonu s brojem kojeg je bilo nemoguće dobiti

VIDEO

Za 290.000 eura Vlada je odlučila prodati bivše veleposlanstvo u glavnom gradu Mađarske. Ne koristi se već 13 godina, pa ne žele gomilati trošak za održavanje.

- Prodajom će se novac vratiti u proračun - rekla je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Upravo na njenu inicijativu cijena vile u elitnom kvartu spuštena je na 290.000 eura.

- Nitko nam se nije javio od kupaca u rujnu 2011. godine. Traženi iznos je bio prevelik nakon što su u krizi pale cijene. Idemo na novo nadmetanje s nižom početnom cijenom - obrazložila je Pusić. 

Fotografije servisa Google Street View otkrivaju i kako se upravo u to doba neuspješne prodaje oglašavala kuća. Datiraju iz listopada 2011. godine, kad je HDZ pokušavao prodati objekt. 

Tražen je previsok iznos jer su u krizi pale cijene i u Budimpešti, obrazloženje potpredsjednice i ministrice Vesne Pusić

Oglas je na komadu kartona ili drvenoj tabli, neuredan je i ispisan iskrivljenim slovima. Na mađarskom i engleskom piše "Za prodaju". Bolji i uredniji oglas za prodaju slože i u najzabačenijem hrvatskom selu kad prodaju piliće ili povrće. Uz to, broj s oglasa je nemoguće dobiti.

Hrvatskoj Vladi je to bio doseg oglašavanja jer na mađarskim agencijama nismo našli oglas za rezidenciju. Kakvu sklonost marketingu imaju mogli su vidjeti i veleposlanici drugih zemalja. Kuća s velikim dvorištem se nalazi u ulici Nogradi, na brežuljcima nedaleko od samog centra grada. Drugi koji oglašavaju prodaju svojih kuća redovito ističu mirnoću kvarta u kojem su razna veleposlanstva. 

Tadašnji ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, za čijeg mandata je napisan “kartonski oglas”, rekao nam je da se ne sjeća detalja o prodaji i cijena.  Zgrada se prestala koristiti kada je 2000. kupljeno novo veleposlanstvo. Od tada je vila napuštena i nije se iznajmljivala. Struja i voda su isključeni.

Vila je kupljena za 240.000, a prodavali su je za 500.000 eura, objasnili su u Ministarstvu vanjskih poslova

Ovisno od stanja i okućnice, kuće oko ulice Nogradi kreću se danas od 1180 do 2400 eura za kvadratni metar. Uglavnom je riječ o samostojećim kućama s velikim dvorištima, zaklonjenim od pogleda znatiželjnika živicom ili drugim biljem. Takva je i hrvatska rezidencija. 

Iz Ministarstva vanjskih poslova doznali smo da je zgrada kupljena 1993. za 240.000 eura. Vlada je za zgradu od 440 četvornih metara i 230 četvornih metara dvorišta prije dvije godine tražila  500.000 eura. 

Da Vladi baš ne ide s prodajom zgrade, dokazuje i to što su na službenom Twitteru objavili da se prodaje zgrada koja se ne koristi od 2012. godine. Iako je Pusić jasno rekla da se ne koristi od 2000. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"