Obavijesti

News

Komentari 41

Vlasnik pitona s Jaruna: Želim Biggieja natrag, ima svoju sobu

Vlasnik pitona s Jaruna: Želim Biggieja natrag, ima svoju sobu
5

U fokus javnosti dospio je nakon što se saznalo da je u stanu, osim stabljika marihuane visine između 10 i 130 cm, držao burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma. Piton je trenutno u karanteni

VIDEO

Istina je da sam imao biljke na terasi, no nije ih bilo 25, nego 19, i uzgajao sam ih za osobne potrebe, a ne za preprodaju, kako tvrde, započeo je svoju priču T. M. (37) sa zagrebačkog Jaruna.

POGLEDAJTE VIDEO: Piton Biggie čuvao je marihuanu, a sad je u karanteni

Pokretanje videa...

Piton Biggie 01:15

U fokus javnosti dospio je nakon što se saznalo da je u stanu, osim stabljika marihuane visine između 10 i 130 cm, držao burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma. Pitona, koji je bio dobrog zdravlja i općeg stanja, privremeno je zbrinula ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba. Trenutačno je u karanteni. Njezin vlasnik kaže da se zmija zove Biggie i da ima oko sedam godina. Odlučan je u namjeri da Biggieja što prije dovede kući.

POGLEDAJTE VIDEO: Piton se omotao oko srne

Pokretanje videa...

Ogromni piton obgrlio srnu na Tajlandu 01:27

- Nije mi to prva zmija, imao sam ih jedanaest. Kad sam je nabavio, imala je 30-35 centimetara dužine i stala je u plastičnu posudu za sladoled. Prvo sam je hranio štakorima. Kako je rasla, nisam je želio hraniti zečevima jer ih volim, nego je svaka dva tjedna hranim zamrznutim pa odmrznutim kokošima - govori T. M., dok nam se dva stafordska bull terijera motaju oko nogu. Jedan, star pet godina, je njegov, dok je drugi kod T. M. na dresuri.

Impresivni primjerak na Jarunu: Uhitili muškarca pa mu u stanu našli pitona dugog 5,5 metara!
Impresivni primjerak na Jarunu: Uhitili muškarca pa mu u stanu našli pitona dugog 5,5 metara!

Imao je i kraljevskog pitona, koji je preko krova otpuzao susjedi na terasu prije pet godina.

- Moja poznanica ga je pustila na krov. Ona je tog pitona odnijela i u bolnicu - kaže naš sugovornik te pojašnjava da je kraljevski piton manji od burmanskog i naraste do dva metra, i to ženka, dok je njegov bio mužjak.

U listopadu 2017. netko ga je anonimno prijavio da zmiju šeta vani. Tad mu je u stan došla inspekcija Ministarstva zaštite okoliša. Inspektorica je utvrdila da je zmiju legalno kupio u pet shopu. U nalazu, koji nam je dao na uvid, konstatirala je da je zmija u urednom stanju i u urednom okruženju te ga upozorila da je više ne izvodi van radi sigurnosti, kako ljudi, tako i same zmije.

Osim burmanskog i kraljevskog pitona, imao je i dvije boe, četiri kukuruzne zmije te dvije štakorašice. Riječ je o neotrovnim zmijama. Za Biggieja je, kad je prerastao terarij, uredio cijelu sobu. Pitamo ga za biljke, za što ih koristi.

- Te biljke, osim THC-a, sadrže i CBD. Imam nalaz psihijatra u kojemu je navedeno da biljke s CBD-om koristim već godinama za ublažavanje epi napadaja, problema sa spavanjem te bolova u leđima i koljenu jer sam se ozlijedio u prometnoj nesreći nakon pada s motocikla. Ne želim piti tablete, radije prije spavanja zapalim ‘joint’ ili napravim shake od mlijeka i banane u koji dodam vrh svježe odrezan s biljke - kaže.

Pojašnjava da su među 25 biljaka, koje je policija zaplijenila i odnijela, tri muške biljke, dok su dvije biljke već počele žutjeti. Naglašava da nije imao nikakvu opremu za pakiranje, vrećice, vage, kao ni sušene vrhove biljke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa