Obavijesti

News

Komentari 32

Voda je odnijela 35 života i to samo u prvoj polovici godine

Voda je odnijela 35 života i to samo u prvoj polovici godine
1

Prema podacima MUP-a, u ovoj godini dosad je od utapanja preminulo čak 35 ljudi, 23 hrvatskih i 12 stranih državljana. lani se u istom periodu utopilo njih 28...

VIDEO

Kad živa u termometrima prijeđe 30˚C, mnogi osvježenje potraže u vodi često zaboravljajući na opasnosti koje pritom vrebaju.

Ovog vikenda u Zagrebu i Lešću poginula su dva muškarca. Na zagrebačkom jezeru Jarun kupači su na obalu izvukli 19-godišnjeg Paragvajca. Iako su ga oživljavali gotovo sat vremena, nisu ga uspjeli spasiti. U bazenu u toplicama Lešće u petak navečer utopio se bivši nogometaš Dinama Željko Janjanin (63). Prema izjavama svjedoka, Janjaninu je pozlilo, nakon čega je potonuo.

Prema podacima MUP-a, u prvih šest mjeseci ove godine od utapanja je preminulo čak 35 ljudi, 23 hrvatskih i 12 stranih državljana. lani se u istom periodu utopilo njih 28.

- Kako bi se izbjegle tragedije i povećala sigurnost kupača, apeliramo na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove, usjeke te mijenjaju svoj tok. Jezera imaju nagle promjene dubine i temperature, odnosno temperatura je na površini toplija, a u dubini hladnija - upozoravaju u MUP-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Problem može biti i raslinje koje se može omotati kupaču oko noge. Ako zbog toga počne paničariti, postoji opasnost od utapanja.

- Ne plivajte najmanje jedan sat nakon obroka ili ako ste pili alkohol. Ne ulazite vrući u vodu kako biste izbjegli opasnost od šoka zbog nagle promjene temperature te ne skačite u vodu nepoznate dubine. Ako već skačete, uvijek skačite na noge, nikako na glavu. Ne kupajte se na osamljenim mjestima i djecu držite na oku - savjetuju u MUP-u. Ako se nađete u nevolji, ostanite mirni, plutajte na leđima i pokušajte dozvati pomoć, kažu u MUP-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1