Obavijesti

News

Komentari 38

Voda u Komletincima i dalje nije za piće, a računi stižu...

Voda u Komletincima i dalje nije za piće, a računi stižu...
1

Mještani Komletinaca, su ogorčeni, uplašeni, polako gube strpljenje, jer se ne nazire rješenje njihovog problema. Strahuju za svoje zdravlje, jer su godinama ne znajući pili vodu s prekomjernim količinama arsena

VIDEO

U Komletincima, nedaleko Vinkovaca, voda još uvijek nije za piće, i tako je više od tri mjeseca. Cisterna za pitku vodu, Vinkovačkog vodovoda i dalje je u centru mjesta i to je za mještane jedini izvor pitke vode pored one koju kupuju i prodavaonicama.

- Bili su izbori i prošli, ništa se nije dogodilo, i dalje imamo vodu iz slavina koja smrdi i nije za piće. Unatoč tome što su nas prespojili na jedan od Otočkih zdenaca, nismo dobili ništa, osim računa za vodu koji nam uredno stižu. Nitko nam se ne obraća, zašutjeli su svi, ne oglašava se DORH, a niti Ministarstvo zdravstva, upoznali smo ih s problemom koji na ovom području traje 28 godina. Tražili smo da ispitaju tko nas je to sve ove godine lagao. Nitko da se oglasi digli su od nas ruke i pustili su da nas truju. Žalosno je što nema tko da nas zaštiti. Posljednja nam je nada, ako imalo u ovoj državi vlada pravo da zajedno angažiramo odvjetnika i podnesemo kolektivnu tužbu protiv Vinkovačkog vodovoda, naravno i protiv svih onih koji su za ovaj problem znali, a šutjeli su. Došlo je vrijeme da se to uradi i to ovih dana, jer ionako nemamo što izgubiti, ostalo nam je samo naše zdravlje koje je već upitno. Prijete nam da će nas tužiti, jer kao pojedinci šire dezinformacije o vodi u Komletincima, samo neka izvole, jer to bi možda navelo nadležne institucije da dođu uvjere se kakvu nam to vodu nude - rekla je Natalija Šutalo, jedna od mještanki Komletinaca, žena koja je do sada zajedno s još nekolicinom sumještana napisala na desetine dopisa, na koje još uvijek čeka adekvatne odgovore.

Mještani Komletinaca, su ogorčeni, uplašeni, polako gube strpljenje, jer se ne nazire rješenje njihovog problema. Strahuju za svoje zdravlje, jer su godinama ne znajući pili vodu s prekomjernim količinama arsena, mangana, željeza čak i amonijaka. Nitko ih nije upozoravao da voda nije ispravna za piće, a saznalo se sasvim slučajno kada je nastao problem s vodom u cijevima tamošnje osnovne škole.

- Cijela Hrvatska zna za naš problem, ali oni koji bi trebali znati i to riješiti prave se da ne znaju. Nitko nam nije došao i s nama razgovarao, ali zato znaju slati račune za vodu za koju su sami napisali da je neispravna. Krajem ožujka točnije Komletinci su spojeni na jedno od izvorišta iz kojih se vodom opskrbljuje Grad Otok, ali izgleda da smo dobili od dva zla manje zlo, jer 3. travnja Vinkovački vodovod je u svom dopisu na kraju naznačio da voda nije za piće i kuhanje. Mi mještani smo prepušteni sami sebi, nikoga ne zanima 846 potpisa korisnika javnog vodoopskrbnog sustava kojim tražimo da nam se kaže prava istina. Ostavljeni smo od svih, pa i relevantnih državnih institucija koje bi se trebale uključiti u rješavanje ovog problema - rekli su ogorčeni mještani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naselja Komletinci i Otok planiraju spojiti na Regionalni vodovod

- Korisnicima u Komletincima pitka voda se dostavlja cisternama, koja je iz Regionalnog vodovoda istočne Slavonije. Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o na svojima web stranicama je objavilo očitovanje vezano za račune koji su izdani stanovništvu naselja Komletinci, obzirom na navedeno očitovanje nemamo što za dodati, poručili su iz vinkovačkog Vodovoda.

Dodali su i kako je u postupku izvedba novog zdenca u gradu Otoku na lokaciji gdje je analiza kakvoće vode u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima. Navedeni zdenac će se koristiti za vodoopskrbu grada Otoka i naselja Komletinci, do priključenja na Regionalni vodovod Istočne Slavonije.

Također, u postupku je izvedba produžetka vodovodne mreže do navedene lokacije, i ostalih aktivnosti potrebnih za uključenje navedenog objekta u sustav.

Očekuje se i konačno rješenje vodoopskrbe naselja Komletinci i Otok budući da je u tijeku provedba postupka javne nabave za izvedbu cjevovoda Slatkovci - Otok kao sastavnog dijela Regionalnog vodovoda Istočne Slavonije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović