Obavijesti

News

Komentari 17

Vodila dnevnik fotografija i spasila se od anoreksije

Vodila dnevnik fotografija i spasila se od anoreksije
6

Samantha Smith (38) imala je samo 30 kilograma na 162 centimetra visine. Iz iluzije da je debela, trgnuo ju je otac pokazavši joj njenu staru sliku

VIDEO

Britanka Samantha Smith (38) godinama je ignorirala molbe obitelji da se počne zdravo hraniti. Pazila je da se ne udeblja iako je na 162 cm visine imala samo 30 kilograma. Tek nakon što joj je otac u svibnju 2008. pokazao na slikama kako je nekada izgledala, a kako izgleda sada, shvatila je da je pretjerala. Sljedećih 16 mjeseci slikala se svaki mjesec prateći napredak. Sada je sve slike posložila po vremenskom slijedu u dnevnik kako bi pomogla djevojkama oboljelim od anoreksije.
- Zahvaljujući foto-dnevniku vidjela sam kako mi se lice mijenja. Obrazi su mi se popunili, bore su bile manje vidljive, a koža više nije bila siva. Fotografije su mi pomogle više nego nutkanje hrane - kaže Samantha čija je bitka počela 2005. dok je težila 64 kg.
- Tada sam imala najviše kila u životu. Pročitala sam u novinama da zeleni čaj pomaže u mršavljenju. Počela sam s dvije šalice na dan i izgubila 12 kilograma u dva mjeseca. Odlično sam se osjećala te sam povećala dozu na 20 vrećica u danu - priča Samantha. Uskoro je unosila svega 800 kalorija dnevno.
- Bila sam ponosna na svoju novu liniju. Nisam primijetila da fizički propadam. Do 36. rođendana kosa joj je počela opadati, nosila je dječju odjeću, a bila je toliko slaba da vrećicu s namirnicama nije mogla podići. Tada joj je otac Mel pokazao fotografije.
- Nisam mogla vjerovati. Izgledala sam 30 godina starije. Tada sam konačno vidjela što su drugi vidjeli, ženu na samrti. Odjednom sam poželjela biti ona stara - priča Samantha. Odmah je počela jesti, postupno povećavajući količinu unesene hrane, no, kaže, sa svakim se zalogajem bojala debljine.
- Plakala sam za svakim obrokom, no obitelj me podržavala i pomogla mi da izdržim. Sada se osjećam i izgledam sto puta bolje. Ako koji dan preskočim jelo, samo pogledam slike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...