Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Vodit će državnu imovinu: 'Nije stanje na ponos, ima tu svega'

Novi ministri u osvježenoj vladi Andreja Plenkovića pojavili su se praktički iz anonimnosti. Mario Banožić i Vesna Bedeković došli su kao zamjene za Gorana Marića i Nadu Murganić...

Zagreb: Novi ministri dolaze u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20 komentara

Život nije utrka već putovanje u kojem treba uživati na svakom koraku…, piše u biografiji Vesne Bedeković.

Nasljednica Nade Murganić itekako ima razloga uživati na ovom koraku životnog putovanja, s obzirom da je do ministarske fotelje došla gotovo iz vedra neba. Ova 53-godišnja HDZ-ovka na prošlim je parlamentarnim izborima osvojila samo 0,83 posto glasova, najmanje na toj HDZ-ovoj listi, ali svejedno je ušla u Sabor kao Tolušićeva zamjenica, koji se u međuvremenu uspeo na funkciju ministra. Bedeković se nije pretrgla u Saboru. Parlametar je zabilježio kako je u ovom sazivu imala samo tri zastupnička pitanja.

Prije saborskog angažmana, rođena Bjelovarka godinama je radila u prosvjeti, a karijeru je brusila i u upravnom odjelu za prosvjetu i društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije. Sedam godina je vršila dužnost dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, nakon čega je ušla u Sabor i sudjelovala u radu Povjerenstva za Strategiju obrazovanja. Faktograf je otkrio kako je virovitička Visoka škola za menadžment, dok je Bedeković radila kao dekanica, bila jedna od samo dvije ustanove koje su dobile negativnu ocjenu u postupku reakreditacije 2013/2014. godine.

Zagreb: Novi ministri dolaze u Banske dvore | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mario Banožić, budući ministar državne imovine, a sadašnji predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pri prvom dolasku u Vladu je bio vrlo općenit.

Zagreb: Novi ministri dolaze u Banske dvore | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je ostavljao dojam da je upućen u sektor, nije htio odgovarati na pitanja treba li privatizirati tvrtke poput Croatia Airlinesa, ACI-ja ili HEP-a. Samo je najavljivao kako nije vidio podatke ni analizu, a imovinske afere svog prethodnika Gorana Marića uopće nije htio komentirati. Ipak, istaknuo je kako je Marić po pitanju državne imovine napravio veliki iskorak.

NOVI MINISTAR ALADROVIĆ Uzgaja jabuke, HDZ-ovac je od 16., a zamjeraju mu - uhljebe

- S obzirom na donesene strateške planove vezano za državnu imovinu, vjerujem da dosadašnji odnos po pitanju državne imovine, koja je bila zapuštena, nije bio adekvatan prema njoj, nije na ponos - rekao je na Markovu trgu.

Zamolili smo ga da nam pojasni ovu izjavu.

- Pa vidite u kakvom je stanju, ima svačega - kratko nam je rekao i zamolio nas da pričekamo da prođe procedura u Saboru prije konkretnih odgovora.

Na pitanje kako se nosi s iznenadnom pozornošću medija nakon što je godinama radio praktički u anonimnosti, novi ministar državne imovine kaže kako to za njega nije nikakav problem. Prije dosadašnjeg angažmana u Uredu državne uprave, ovaj vinkovački HDZ-ovac radio je kao pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca. Ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Osijeku, smjer marketing, a osim članstva u Središnjem odboru stranke, Banožić u biografiji ističe članstvo u dvama vinkovačkim lovačkim društvima.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message