Obavijesti

News

Komentari 41

Službenika u Poreznoj upravi sumnjiče za zloporabu položaja

Službenika u Poreznoj upravi sumnjiče za zloporabu položaja

Uskok je ranije izvijestio da je protiv poreznika pokrenuta istraga zbog sumnje da je u više desetaka slučajeva osobama i tvrtkama omogućio izbjegavanje, odnosno manje plaćanje poreznih obveza

VIDEO

Bivšem voditelju Službe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave Radoslavu Raspudiću sudac istrage zagrebačkog Župamijskog suda u srijedu je odredio istražni zatvor zbog sumnji u zlouporabe položaja i ovlasti.

Istražni zatvor Raspudiću je, kako se doznaje, određen zbog sumnji da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i dokaze, ali i ponoviti nedjelo.

Uskok je ranije izvijestio da je protiv poreznika pokrenuta istraga zbog sumnje da je u više desetaka slučajeva osobama i tvrtkama omogućio izbjegavanje, odnosno manje plaćanje poreznih obveza koje su prethodno poreznim nadzorom utvrdili djelatnici Porezne uprave.

"Okrivljenik je u ime tih fizičkih i pravnih osoba izrađivao žalbe i prigovore te upravne tužbe na pojedine zapisnike i rješenja Porezne uprave, kao i druge dokumente na temelju kojih se mogla spriječiti ili odgoditi naplata utvrđenih poreznih obveza. U realizaciji navedenog okrivljenik je, protivno zakonskim odredbama, Kodeksu i internim uputama Porezne uprave Ministarstva financija te pravilima službe, pristupao Informacijskom sustavu Porezne uprave i koristio podatke koji su mu bili potrebni za sastavljanje navedenih dokumenata nakon čega ih je dostavljao i priopćavao fizičkim i pravnim osobama", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju i da je okrivljenik bio zadužen za "koordiniranje postupanja Porezne uprave tijekom provođenja poreznih nadzora prema određenim pravnim osobama, pri čemu je za cijelo vrijeme trajanja poreznog nadzora izrađivao žalbe, prigovore, mišljenja i obrazloženja za navedene pravne osobe".

"Za potrebe sačinjavanja navedenih akata također je pristupao Informacijskom sustavu Porezne uprave te se istovremeno koristio i saznanjima iz službene korespondencije i dokumentacije koja su mu bila dostupna kao članu Radne skupine za provođenje postupanja prema određenom trgovačkom društvu", kažu u tužiteljstvu.

Iz Porezne uprave su odgovorili kako je službenik od rujna prošle godine na nižoj poziciji.

- Radi potpunog i točnog informiranja javnosti ističemo da službenik protiv kojega je pokrenuta istraga ne obavlja poslove voditelja  Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u porezu na dodanu vrijednost, budući da je od 1. rujna 2017. godine s mjesta voditelja premješten na niže rangirano radno mjesto višeg inspektora u Službi za analizu, planiranje i izvješćivanje - priopćili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao