Obavijesti

News

Komentari 92

Vojne snage grupiraju se oko Cipra, intervencija je sve bliže

Vojne snage grupiraju se oko Cipra, intervencija je sve bliže
1

Damask je još uvijek žarište sukoba, a pucnjevi odjekuju gradom. U blizini Cipra u britanskoj bazi grupiraju se vojne snage pa je intervencija sve izglednija

VIDEO

Za kemijski napad u Siriji sumnja ipak pada na pobunjenike, tako je bar Calra Del Ponte, glavna  UN-ova istražiteljica za Siriju izjavila za švicarske medije. Do sada je preminulo oko 350 ljudi, dok više od tisuću osjeća posljedice trovanja. 

- Osjećaj za čovječanstvo povrijeđen je ovim kukavičkim činom, ali i ciničnim pokušajem da se prikrije. Sirijski režim nije uspio surađivati s UN-ovim istražiteljima - rekao je američki državni tajnik, John Kerry. 

Istražitelji su unatoč snajperskim napadima uspjeli ispitati žrtve napada i uzeti im uzorke krvi. Damask je još uvijek žarište sukoba. Pucnjevi odjekuju razrušenim ulicama glavnog grada. Istovremeno, u blizini Cipra u britanskoj bazi grupiraju se vojne snage pa je intervencija sve izglednija. 

- Ono što smo vidjeli u Siriji šokiralo je savijest svijeta. Dopustite mi da budem jasan, pokolj civila, ubijanje žena i djece te nedužnih prolaznika kemijskim oružjem je moralni blud - dodaje Kerry. Najviši vojni dužnosnici sastali su se u Amanu kako bi razgovarali o udaru na Siriju. Iz Damaska stiže odgovor na sumnje kako je Asadov režim upetljan u napad kemijskim oružjem.

"Napad na Siriju bez suglasnosti UN-a je protuzakonit"

- Svi tvrde da je sirijska vojska koristila to oružje, iako sam to opovrgnuo Keryyju. Kažem da ne postoji zemlja koja bi iskoristila oružje za masovno uništenje protiv svog naroda. Usuđujem se tražiti dokaze onih koji optužuju našu vojsku da je koristila kemijsko oružje - kaže Walid Al-Mouallem, sirijski ministar vanjskih poslova. 

Rusija pak upozorava, napad na Siriju bez suglasnosti UN-a je protuzakonit. U cijeli slučaj mogla bi biti upletena i Sjeverna Koreja. Početkom travnja turske vlasti zaustavile su brod koji je plovio pod libijskom zastavom iz Sjeverne Koreje. Na njemu je pronađeno oružje ali i gas maske za koje se pretpostavlja da je namijenjeno Assadovim vojnicima. Kapetan broda priznao je kako je teret s broda bio namijenjen Siriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...