Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Vojska i danas čisti Hrvatsku od snijega: Stigli i u Vukovar

Iz Kamenskog prema Plaškom upućen je jedan radni stroj, do Ogulina prevožen labudicom, od Ogulina do Plaškog samovozno (oko 20 km) zbog nemogućnosti vožnje s labudicom...

delnice
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
15 komentara

Hrvatska vojska i danas pomaže u otklanjanju posljedica snježnog nevremena diljem Hrvatske, a od jutros i u Vukovaru i Našicama, gdje je angažirano je 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade čiste snijeg u Vukovaru na dvije lokacije u istočnom dijelu grada, na Mitnici, i to kod Osnovne škole „Mitnica“ i Dječjeg vrtića „Vukovar 1“, izdvojeni objekt Mitnica. 

U Našicama se čisti kod bolnice, osnovnih škola „Dora Pejačević“ i „Kralj Tomislav“ te kod Srednje škole „Izidor Kršnjavi“, kao i kod gradskog dječjeg vrtića „Zvončić“. 

OTKAZANA PUTOVANJA 'Ekstremni vremenski uvjeti!': Olujni vjetar, vijavice, lavina...

Podsjetimo, prilikom otvaranja vukovarske vojarne 204. brigade Hrvatske vojske i dolaska Hrvatske vojske u Vukovar, koje je inicirao potpredsjednik Vlade i  ministar obrane Damir Krstičević, u svom je govoru istaknuo kako je izmještaj inženjerijske postrojbe u ovu vojarnu od višestruke koristi za grad Vukovar, kako u s aspekta sigurnosti, tako i u pogledu ekonomskog razvoja grada: "Od danas u Vukovaru će raditi pripadnici inženjerijske satnije, a u perspektivi i cijele inženjerijske bojne – i svi oni će biti na pomoć lokalnom stanovništvu." 

Osim u Vukovaru, u prijepodnevnim satima danas, 27. veljače 2018., pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbini.

Na području Delnica angažirano je 39 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s četiri radna stroja i dva vozila.

NEMOGUĆI UVJETI ZA VOŽNJU Ne vidi se baš ništa: Pogledajte mećavu na cesti Udbina-Lapac

U Donjem i Gornjem Lapcu angažirano je 5 pripadnika s dva radna stroja. 

Iz Kamenskog prema Plaškom upućen je jedan radni stroj, do Ogulina prevožen labudicom, od Ogulina do Plaškog samovozno (oko 20 km) zbog nemogućnosti vožnje s labudicom, a iz Gospića prema Udbini u tijeku je prijevoz jednog radnog stroja (Dozer 6) s labudicom s jednim pripadnikom OSRH.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message