News

Komentari 33

Vozač iz Honde na intenzivnoj, ima teške ozljede. Vatrogasci su ga morali izvlačiti iz automobila

Vozač iz Honde na intenzivnoj, ima teške ozljede. Vatrogasci su ga morali izvlačiti iz automobila

Kako se neslužbeno doznaje, mladić (24) iz Honde ima ozljede mozga te je na intenzivnoj njezi u pulskoj bolnici. Još se utvrđuje kojom su brzinom vozili kad su se zabili u kamion kod Žminja

Prevelika brzina kumovala je teškoj prometnoj nesreći u kojoj je vozač zadobio teške ozljede kod istarskog sela Matiki. Honda kojom se vozio smrskana je do neprepoznatljivosti pa je pravo čudo što su dvojica mladića i pas koji je također nalazio u vozilu, ostali živi. Vatrogasci i hitna morali su iz smrskanog auta izvlačiti teško ozlijeđenog mladića.

U nedjelju je zbog nesreće koja je bila oko 17.50 sati, satima bila zatvorena cesta Žminj-Svetvinčenat. Vozač (24) Honde vozio je neprilagođenom brzinom i u zanošenju je prešao na suprotni kolnički trak gdje je došlo do sraza s kamionom kojim je upravljao 54-godišnjak. Nakon sudara oba vozila su udarila u zaštitnu ogradu, a Honda i u obližnji prometni znak.

- Kad su vatrogasci došli na mjestu događaja,jedan od dvojice mladića bio je izvan vozila. Vjerojatno su mu pri izlasku pomogli očevici, a drugi je ostao prikliješten te smo rezali lim da ga izvučemo. Odvezla ga je hitna pomoć u bolnicu. Na mjesto nesreće izašla su tri vatrogasna vozila i pet vatrogasaca - rekao je Eveliano Gašpić iz rovinjske JVP.

Hitna pomoć je dobila dojavu o nesreći u 17.37 sati, a na mjesto nesreće su stigli u 17.49 sati.

- Na prometnu nesreću stigla je pulska hitna jer je rovinjska u isto vrijeme imala teren u Kanfanaru. Prvi smo stigli na mjesto nesreće, a zatim vatrogasci i policija. Jedna osoba bila je prikliještena u vozilu, pa su vatrogasci morali intervenirati kako bi ga na kraju izvukli kroz stražnje staklo, na dasci. Jedna osoba zatražila je pomoć, a druga iz vozila nije. Policija navodi da je jedna osoba lakše, a druga teško ozlijeđena. Ozljede su teške i riječ je o ozljedama glave te smo pristupili odmah davanju terapije za suzbijanje nekontroliranog krvarenja - rekla je dr. Gordana Antić, ravnateljica nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Ozlijeđeni muškarac, vozač Honde  prebačen je u pulsku bolnicu. Neslužbeno saznajemo da su u pitanju ozljede mozga. 

Nataša Vitasović iz policije kaže kako će se vještačenjem utvrditi kojom je brzinom vozio vozač Honde, a u službenom izvješću policije nemaju podataka o psu iz vozila. Iz pulske bolnice doznajemo da se mladić nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

- Sva moguća potporna intenzivna terapija je u tijeku - rekla je ravnateljica bolnice,dr. Irena Hrstić 

Najčitaniji članci