Obavijesti

News

Komentari 17

Vozač ostaje u pritvoru još 60 dana: Pijan je 'pokosio' curice

Vozač ostaje u pritvoru još 60 dana: Pijan je 'pokosio' curice
4

Djevojčice (14) su izvan životne opasnosti, stabilno su i njihovo liječenje u bolnici je završeno. Vozač je imao čak 3,18 promila kad je naletio na njih na pješačkom

VIDEO

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu u utorak je produljila istražni zatvor Nenadu Kovačeviću (48) iz Varaždina. 

On je 12. srpnja s 3,18 promila alkohola pokosio dvije djevojčice, A. V. (14) i A. M. (14), koje su u 18.10 sati prelazile Starčevićevu ulicu u Varaždinu preko pješačkog prijelaza. Obje su zadobile teške prijelome i ozljede glave, a A. V. je bila i životno ugrožena. Lakše ozlijeđenu djevojčicu pustili su na kućnu njegu, a A. V. u utorak su prebacili na rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu u Krapinskim Toplicama.

- Obje su djevojčice van životne opasnosti, stabilno su i njihovo liječenje u našoj bolnici je završeno - rekao nam je dr. Nenad Kudelić, zamjenik sanacijskog upravitelja Opće bolnice u Varaždinu.

Kovačeviću je sutkinja istražni zatvor produljila za dva mjeseca, do 12. listopada zbog opasnosti od ponavljanja djela . Osim što istraga o prometnoj nesreći nije dovršena, jer treba još obaviti prometno-tehničko i psihijatrijsko vještačenje, Kovačević je opasan za okolinu ako sjedne za volan. 

Prema informacijama s kojima raspolažemo, policija i sudovi s njim su već imali posla. Evidentiran je za više desetaka prometnih prekršaja, više puta je i pravomoćno osuđivan zbog prekršaja protiv sigurnosti u prometu, pa i u pijanom stanju. I policiji i sudu poznat je kao recidivist koji konstantno krši prometne prekršaje i vozi pod utjecajem alkohola, a već je imao i zabranu vožnje. 

Trenutno je na Prekršajnom sudu u Varaždinu u tijeku postupak protiv njega zbog vožnje pod alkoholom. Doduše, policiji je odbio alkotestiranje, ali su policajci zabilježili kako je bio vidno pijan. Zato je sutkinja istrage i odlučila ga zadržati u pritvoru kako bi spriječila novu tragediju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.
Uprava zagrebačke plinare je izgubila milijunski posao: Sve otkrili radnici pa im sad prijete
ZAPOSLENICI U STRAHU

Uprava zagrebačke plinare je izgubila milijunski posao: Sve otkrili radnici pa im sad prijete

Od pravne službe su dobili mail u kojem ih se zastrašuje da ne istupaju u javnost jer time rade štetu firmi, kao da su oni prouzročili ovu štetu, rekao je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike