Obavijesti

News

Komentari 27

Vozač policiji javio da vozi odbjeglog ubojicu iz Vrapča

Vozač policiji javio da vozi odbjeglog ubojicu iz Vrapča
2

Duško Mihajlović iz Belog Manastira je pravodobnom reakcijom spriječio moguću tragediju. Policiji je javio da u svom autobusu vozi shizofrenog ubojicu iz Vrapča

VIDEO

Vozim se autobusom preko Jagodnjaka za Osijek i mislim da je ušao onaj lik što ga traže, zovi policiju, dio je dramatičnog SMS-a koji je Duško Mihajlović (32) iz Beloga Manastira početkom veljače poslao prijatelju. Tada je raskrinkao shizofreničnog ubojicu koji je pobjegao iz bolnice Vrapče i zatekao se u autobusu s Duškom.

- I danas bih riskirao život i policiji sve dojavio. Štoviše, smatram da je to bila moja građanska dužnost - govori Duško.

Putnik u autobusu nije sličio ubojici s fotografije, koja se taj dan nalazila u svim novinama. Umjesto raščupanog i bradatog umobolnika, Duško i njegovi kolege iz autobusa suočili su se s obrijanim i ošišanim čovjekom.

- Prepoznao sam ga tek promotrivši ga iz profila. Napisao sam na mobitel drugoj dvojici kolega: ‘Izgleda da je to taj što je pobjegao’ i pokazao im. Nisu me shvaćali ozbiljno. Sjetio sam se prijatelja koji radi u graničnoj policiji i poslao mu poruku da mislim kako je bjegunac u autobusu - kaže Duško.

Vrlo brzo ih je u Dardi presrela policija i pratila ih dok nisu zaustavili autobus i iskrcali putnicu. Tada su ušli i uhitili ubojicu. Nasreću, nije se opirao i nitko nije stradao.    

        Nije volio pse i zato je 25 puta čovjeka ubo nožem    

        Početkom veljače policija je tragala za Željkom Blaževićem (45), opasnim ubojicom koji je pobjegao iz bolnice u Vrapču. Ondje su ga smjestili nakon što je 2008. godine u Zagrebu nožem 25 puta izbo Jovana Rapaića (57) dok je u parku šetao psa.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...