Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Vozač: 'Taj mladić me vrijeđao, a putnik je stao u moju obranu'

Odijelo za mene je već skrojeno. Nemam što dodati obrani. Žao mi je što se sve toliko oduljilo, rekao je jučer na ročištu Džemal Paloš (62), kojemu sude zbog ubojstva Ante Škembera

Foto: Pixsell
138 komentara

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo." 

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu. 

Terete ga da je na Uskrs 16. travnja 2017., na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Oreškovićevoj ulici, nožem ubo mladića koji je ubrzo preminuo.

POGLEDATE VIDEO:

Iako su na ročištu prije mjesec obrana i tužiteljstvo izrekli završne riječi, ponovno je otvorena rasprava. U petak je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici svjedočio vozač autobusa.

- Tog dana vozio sam liniju 268 prema Velikoj Gorici. Na stanici u Oreškovićevoj na prva vrata ušao je mladić i u prolazu rekao: ‘Sretan Uskrs’. Čestitao sam ga i njemu, no zamolio ga za kartu. Pitao me: ‘Kaj i danas?’ pa sam mu rekao: ‘Da’. Pitao me zašto sam kreten i zašto ga ne želim pustiti - ispričao je vozač.

POZVAT ĆE VOZAČA BUSA Ubojstvo mladića u autobusu: Palošu još nisu izrekli presudu

Škember se vratio prema njemu i izvukao staru, kako je rekao vozač, višestruko poništavanu i nevažeću kartu. Upozorio ga je da ona ne vrijedi te mu je Škember ponovno rekao da je kreten. Vozač je na to ugasio autobus te su dvije putnice negodovale.

- U moju obranu stao je Paloš koji mu je rekao da ne maltretira mene i ostale ljude koji su kupili kartu. Rekao mu je: ‘Stari, tebe nitko ništa nije pitao, odjebi i pu*i ku*ac’. Na to je Paloš došao do njega do prvih vrata i tu ga je mladić udario šakom u glavu - prisjetio se vozač.

Na to sjećanje negodovalo je tužilaštvo jer vozač u prošlom iskazu nije spomenuo udarac u glavu i kako je moguće da se svega bolje sjeća godinu dana od ubojstva. Zatim je svjedočio psihijatar koji je rekao da je Paloš reagirao u ljutnji, srdžbi i bijesu te je bio u jakom afektu. Ipak, to nije doseglo razinu bitne neubrojivosti. Presuda će biti u utorak 20. studenog.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message