Obavijesti

News

Komentari 13

Vozili se u zatvor: Troje u krivom smjeru na autocesti

Vozili se u zatvor: Troje u krivom smjeru na autocesti
4

Vozača J. M. (25) pazinska je policija zaustavila u četvrtak. Na Prekršajnom sudu odredili su mu kaznu zatvora od sto dana te mora platiti 4400 kn

VIDEO

J. M. (25) iz okolice Vinkovaca dobio je na pazinskom Prekršajnom sudu 100 dana zatvora. Pazinska ga je policija zaustavila u četvrtak i izmjerila mu 1,9 promila alkohola u krvi. Budući da sustavno krši prometna pravila, odmah su ga uhitili. Osim što će ići u zatvor, mora platiti i novčanu kaznu od 4400 kuna, a zabranili su mu i upravljanje automobilom  na dvije godine. Obavezno mu je i liječenje od alkohola.
Nešto bolje prošao je B. M. (42), koji je u petak navečer od Vukove Gorice do Male Kapele vozio u krivom smjeru. Pri tome je bio i pijan. Imao je čak 3,09 promila.
- Vozio je u suprotnom smjeru od odmorišta Vukova Gorica, koje je na 59. kilometru, sve do tunela Mala Kapela, odnosno do 107. kilometra, iako mu je bilo zabranjeno voziti automobil - rekli su u Policijskoj upravi karlovačkoj. Njihovi policajci su ga i zaustavili kod Male Kapele. Po žurnom postupku je osuđen na 35 dana zatvora, godinu dana uvjetno. K tome je dobio i kaznu od 5230 kuna i zabranu vožnje u trajanju od godinu dana. M. B. bi vjerojatno dobio i puno dužu zatvorsku kaznu da nije imao sreće i prošao veliku udaljenost  bez da se sudario.
S tim se ne može pohvaliti J. O. (20). On je ukrao auto u petak u Lugu Samoborskom. Nije položio vozački ispit, ali je ipak krenuo na autocestu Zagreb - Varaždin. Također je vozio suprotnim smjerom, a između čvora Ivanja Reka - Velika Kosnica udario je u Audi talijanskih registracijskih oznaka. Nitko nije ozlijeđen. Ipak, 20-godišnjak se nije zaustavio, nego je još kilometar vozio suprotnim smjerom, sve dok ga nije zaustavila policija oko kilometar od mjesta gdje je udario u Audi. J. O. nije bio pijan, a policija ga je odvela na kriminalističku obradu. 



PIJAN VOZIO SUPROTNIM TRAKOM I UBIO TRUDNICU
Vinko Pavlović dobio je šest i pol godina zatvora jer je sa 2,29 promila 25. ožujka 2008. vozio krivim smjerom na autocesti i kod Vukove Gorice ubio 25-godišnju trudnicu. Ozlijedio je još šestero ljudi.

POGINULI NAKON ŠTO SU SLETJELI S AUTOCESTE
Kod tunela Mala Kapela je u ožujku 2007. godine automobil sletio s ceste i zapalio se. Vjerojatni uzrok bila je prevelika brzina. Poginulo je dvoje ljudi, a jedan čovjek je teško ozlijeđen. Stručnjaci upozoravaju kako je prebrza vožnja često uzrok nesrećama.

ZA VOŽNJU BEZ VOZAČKE DO ŠEST MJESECI
Vozač koji vozi, iako su mu oduzeli dozvolu, može prema novom Kaznenom zakonu očekivati kaznu i do 6 mjeseci zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...